MARIN LEROTIĆ:

'Istra je bitna i ukazivati ćemo na to stalno'

0
Marin Lerotić
Marin Lerotić

Tijekom saborske rasprave o Prijedlogu državnog proračuna za 2022. godinu, zastupnik kluba IDS-a, Marin Lerotić, istaknuo je da će se planirani deficit od preko 9 milijardi kuna opet platiti novim zaduživanjem.

- A ono s čime se vladajući vole pohvaliti je to da smo tri godine imali suficit. Samo tri godine, a i u te tri godine suficita kojeg smo imali u državnom proračunu nismo imali dovoljno hrabrosti, dovoljno energije, dovoljno vizije, kako bismo proveli neke ozbiljne i kvalitetne reforme. I upravo zbog tog nečinjenja, koje je gore nego da se nekad i nešto pokuša pa i pogriješi, ali upravo zbog tog nečinjenja hrvatski BDP je u drugom kvartalu 2020. godine pao za preko 15 posto te je bio treći najveći pad u Europskoj uniji.  Upravo taj pad BDP-a i loša situacija u gospodarstvu, razlog je da smo dobili milijarde eura na raspolaganje kako bi se pokrenule ozbiljne strukturne reforme, ali njih nema ni na vidiku, govori Lerotić. 

 

- Istra je bitna i ukazivati ćemo na to stalno! Biti ćemo konstruktivni, no ipak bez obzira na to, naši amandmani su rijetko kad bili prihvaćeni. I ove godine smo ih podnijeli 57, u vrijednosti od 1,5 milijardi kuna, no nismo baš optimistični da će ih Vlada prihvatiti. Ne vidimo u ovom proračunu da ćemo u nekom budućem periodu, odnosno u 2022. godini,  krenuti prema ozbiljnijim reformama, zaključuje Lerotić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa