Umagež digao brancina od preko tri kile na filet od cipla

0
Foto: Novi list
Foto: Novi list

- Zaglavim stap u rampone koji su bili na molu i pomolim se Bogu da se riba ne otkači dok ne uzmem odigu. Čini se da me čuo jer sam uspio uzeti je i vratiti se do štapa. Spustio sam je u more pod ribu koja je jedva stala u nju, ali na kraju je tu, vadim ga van i gledam svu ljepotu brancina. Slijedi slikanje i vaganje koje pokaze 3,100 kilograma! Veselju nema kraja! Spremam opremu i lagano odlazim kući gdje me čeka topli čaj udoban krevet u kome ću snivati lijepe snove o jednoj nezaboravnoj noći – ispričao je Nikola Mikavica iz Umaga za Novi list.

– Taj dan sam krenuo u nabavu ješke u jutro. Imao sam par manjih sipica u zamrzivaču, ali sam odlučio probat loviti brancine sa filetom od cipla pa sam pošao do ribarnice  i uzeo par komada cipala. Nakon popodnevne smjene na poslu, odem kući pokupim svu potrebnu opremu i bacim oko na tablicu plime i oseke. Vidim da je plima prošla i da je išlo prema oseki, al’ i dalje sam odlučan krenut na ribolov – priča Nikola za Novi list.

 

– Od opreme sam uzeo 2 surfcasting štapa od 4.20 metara s akcijom do 200 grama uparene sa dvije freeline surf role. Dođem tako oko 11 uri na mol di koće i druge barke iskrcavaju ribu. Pripremam stalak, otvorim štapove i spremam 0,35 milimetarske FC predveze od metra i pol sa dvije udice, veličine 3/0 i 4/0. Pripremam i filete cipla pa ih ješkam na udice i namotam sve elastičnim koncem. Zabacujem a volo tako da riba ne čuje nikakav otpor. A onda je uslijedio nagori dio, čekanje. Naime, pošto nisam bio baš najbolje obučen bilo je dosta naporno izdržati. Nisam očekivao da će biti toliko hladno te noći – ispričao je Nikola za Novi list priću o svom uspješnom ribolovu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa