U Pomeru i Vintijanu uređuju se prometnice

0

U Općini Medulin nastavlja se ulaganjima u gradnju i održavanje cestovne infrastrukture, pa su u tijeku radovi na izvanrednom održavanju spojne ceste između pomerskog groblja i zaobilaznice. Asfaltira se dvosmjerna prometnica širine 5 m, a iako je njena dužina 141 m, ona će značajno olakšati pristup mještanima mjesnom groblju te naseljima u blizini.

Radove izvodi pulska Cesta, radovi se odvijaju sukladno građevinsko prometnom projektu tvrtke Via ing, njihova je ukupna vrijednost gotovo 220 tisuća kuna, a trebali bi biti dovršeni za desetak dana. Načelnik Ivan Kirac naglasio je kako ova prometnica, iako dužinom mala, predstavlja znatan doprinos sigurnosti prometovanja, obzirom da će mnogi mještani i njihovi gosti koristiti upravo nju za  dolazak u Pomer.

Osim u Pomeru, radovi se izvode i u Vintijanu te se nastavlja druga faza izgradnje prometnice s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom. Vrijednost radova na izgradnji prometnice je 511.000 kuna, radove izvodi  tvrtka iz Vintijana Tibra uz stručni nadzor Koning projekta  iz Pule. Zbog specifičnog terena, izgradnju prometnice prati izgradnja potpornih zidova, te je upravo u tijeku izgradnja zida  u vrijednosti gotovo 550.000 kuna, a radove izvodi  tvrtka Iza duge.

Načelnik Ivan Kirac naglasio je da su radovi na izgradnji prometnice nastavljeni nakon turističke sezone, te da se zbog strmog terena radi o vrlo kompleksnim radovima, koje prati izgradnja potpornog zida. Nakon obilaska radova načelnik se zadržao se u razgovoru s mještanima Vintijana koji su izrazili zadovoljstvo s izvođenjem predmetnih radova, te su zatražili od načelnika nastavak uređenja Vintijana – najmanjeg  naselja u Općini Medulin.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa