Raspisan natječaj za građanske inicijative Naš doprinos zajednici

0
Romina Ružić pozvala je organizacije da se jave na natječaj
Romina Ružić pozvala je organizacije da se jave na natječaj

U prostorijama Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, 21. ožujka, u 10,30 sati, održana je medijska konferencija na kojoj je Romina Ružić, iz ureda za Odnose s javnošću pozvala organizacije civilnog društva s područja Istarske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije da se jave na natječaj za građanske inicijative 'Naš doprinos zajednici' koji je Zaklada raspisala u petak, 15. ožujka 2013. godine.

Isto tako, najavila je i Info dan 2013. za organizacije civilnog društva u Istri koji će se održati 10. travnja 2013. godine u prostorijama Multimedijalnog centra Grada Rovinja – Rovigno, na adresi Trg brodogradilišta 5, s početkom u 10 sati.

O natječaju za građanske inicijative Naš doprinos zajednici

Zaklada raspisuje natječaj za građanske inicijative 'Naš doprinos zajednici' kao dugogodišnji partner Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u provedbi Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnoga društva u Republici Hrvatskoj.

Na natječaj se mogu prijaviti udruge, zaklade, ustanove i mjesni odbori sa sjedištem na području Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. Prijaviti mogu jednokratne akcije kojima potiču građanski aktivizam, poboljšavaju kvalitetu življenja ili općeg dobra u lokalnoj zajednici.

Ukupna vrijednost natječaja je 225 tisuća kuna, a Zaklada će omogućiti sufinanciranje 15 inicijativa do 75% vrijednosti građanske inicijative, a najviše do 15 tisuća kuna. Ostatak sredstava prijavitelj je dužan osigurati iz drugih izvora. Organizacije mogu svoje prijave slati kontinuirano do 31. listopada 2013. godine. Ukoliko se prije tog roka iskoriste sva raspoloživa sredstva Zaklada će na svojim stranicama objaviti informaciju o istome. Potpuna natječajna dokumentacija dostupna je na stranicama Zaklade www.zaklada.civilnodrustvoistra.hr u dijelu Decentralizirani model dodjele potpora/Građanske inicijative.

Info dan 2013.

Info dan 2013. organizira Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva uz podršku Grada Rovinja i Istarske županije. Na temu "Modeli financiranja organizacija civilnog društva iz javnih izvora" bit će održan okrugli stol za kojim će sudjelovati ministar uprave,  Arsen Bauk, ravnatelj Vladinog Ureda za udruge, Igor Vidačak, načelnici i gradonačelnici istarskih općina i oradova te suradnici.

Predavanje o Prijedlog nacrta Zakona o udrugama  održat će predstavnici Ureda za udruge Vlade RH i Ministarstva Uprave. Prezentacija i praktična primjena metode 'Društvenog kazališta' – interaktivna radionica će održati predstavnici Multimedijalnog Centra za mlade KID PINA iz Kopra koja će se održati na engleskom jeziku.

Sudjelovanje je besplatno, a broj mjesta je ograničen. Prijavnica, Poziv i Program mogu se preuzeti na stranicama Zaklade www.zaklada.civilnodrustvo-istra.hr klikom na logo Info dana 2013. Prijave su otvorene do 01. travnja 2013. godine, a popunjeni obrasci Prijavnice mogu se slati na mail: zaklada@civilnodrustvo-istra.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa