Djelatnici Rovinj FM-a u dvorištu škole posadili ladonju

0

U moru negativnih vijesti, iz Rovinja danas stiže jedna pozitivna. Naime, djelatnici lokalne radiopostaje Rovinj FM uključili su se u nacionalnu kampanju „Zasadi stablo, ne budi panj!“. Kako navode s Rovinj FM-a, želja je bila na ovaj način dati doprinos lokalnoj zajednici, ali i globalnom pokretu koji za cilj ima osigurati zeleniju budućnost. Tako je u dogovoru s djelatnicima Komunalnog servisa Rovinj odabrana lokacija za sadnju u dvorištu iza Osnovne škole Jurja Dobrile Rovinj, a u sadnji pripomogli su i znatiželjni učenici.

Stablo ladonje donirao je Rasadnik Darko, vlasnika Gordana Trojanovića, a posađena ladonja popunila je prazninu u već postojećem drvoredu ladonja iza spomenute škole. Zanimljivo je da ladonja od davnina predstavlja tradicionalno stablo koje je krasilo centralne trgove i place istarskih seoskih mjesta, a u sjeni ladonje, nakon napornog rada, odmarali su se mještani uz 'ćakule' i donosili važne odluke za zajednicu. „Nadamo se da će učenici isto tako u hladovini ladonje koju smo danas posadili donositi velike odluke i stvarati bolju budućnost, ali i da ćemo ovom sadnjom potaknuti i ostale sugrađane da učine isto“, poručili su s Rovinj FM-a.

„Za kraj, velike zahvale upućujemo Rasadniku Darko koji nam je donirao prekrasnu ladonju, ali i djelatnicima Komunalnog servisa Rovinj koji su u ovoj akciji bili uz nas od samog procesa planiranja pa sve do konkretne sadnje stabla“, dodali su djelatnici Rovinj FM-a.

Više o Udruzi „Zasadi stablo, ne budi panj!“ koja je i inicirala ovu akciju diljem Hrvatske možete pročitati ovdje.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa