dirljivo obraćanje dogradonačelnice

U znak podrške malim borcima dimnjak osvijetljen ljubičasto

0

Dimnjak toplane na Pjacalu sutra, 17. studenoga  bit će osvijetljen ljubičastom bojom povodom obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju čime će Grad Labin podržati inicijativu Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" te prijevremeno rođenu djecu i njihove roditelje.

U cijelom svijetu, 1 od 10 djece rodi se prije vremena. U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2500 djece te je svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se nedonoščad i njihovi roditelji susreću izuzetno niska.

Budući da se rađaju nezreli, ovoj djeci je, da bi preživjela, neophodna podrška specifičnih medicinskih uređaja i velika stručnost i posvećenost visokoobrazovanih medicinskih djelatnika. Usprkos tome, posljedice prijevremenog rođenja mogu biti vrlo ozbiljne i trajne, a prijevremeno rođenje je vodeći uzrok smrtnosti djece mlađe od 1 godine i drugi vodeći uzrok smrtnosti djece mlađe od 5 godina. Svake godine, zbog prijevremenog rođenja, u svijetu umire milijun djece.

„Kao mama, rođenje djeteta smatram najljepšim trenutkom u životu jednog roditelja. Nažalost, ponekad se ti trenuci beskrajne sreće pretvore u strepnju, strah i neizvjesnost. S ciljem osvješćivanja javnosti oko važnosti ove teme, sutra ćemo simbolički osvijetliti dimnjak bivše toplane ljubičastom bojom. Svjesna velike, nadljudske snage svakog Palčića, ovom akcijom dajem podršku svima koji su prošli ili prolaze kroz slične situacije. Zato Labin sutra svijetli ljubičasto za sve naše Palčiće!“ – istaknula je zamjenica gradonačelnika Grada Labina, Federika Mohorović Čekada.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa