Djelatnici agroturizama objasnili što je važno u tom poslu
Diljem Istre djeluje stotinjak agroturizama a trenutno su u tijeku Dani otvorenih vrata.
- Da bi mogli otvoriti agroturizam morate imati proizvodnju, mi imamo 10 hektara zemlje, od toga dva hektara pod vinogradima, preko 300 maslina. Tu mora biti domaći kruh, domaći pršut, domaća tjestenina, znači samo domaća hrana, objašnjava Ivan Štefanić, Kaldir. Sela kojima je prijetilo nestajanje, oživjela su i postala turistička meka, a obitelji ostale zajedno, piše HRT.
- Tu smo ja i muž i kćeri i zetovi, kaže Irena Dušan, Dušani. Županija ovime pomaže i usmjerava razvoj svoje unutrašnjosti, javlja HRT.
- Očekujem jedan sjajan spektakl, rezultat, vidim da su već navale gostiju, već se svi gotovo rezervirani, ističe Igor Merlić, direktor Agencije za ruralni razvoj Istre. Istarska unutrašnjost turistički diše cijele godine. Izvrsna domaća hrana, vino koje osvaja iz prve, čaroban krajolik i dragi ljudi mame goste i razlog su zašto se vraćaju Istri, javio je HRT na čijim stranicama pogledajte video prilog.