umag

Kandidatima s liste prvenstva predstavljeni POS-ovi stanovi

0

Grad Umag  i Državna Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama organizirali su 4. studenog službenu prezentaciju kataloga stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje čija je gradnja u lipnju ove godine započeta na području naselja Komunela.

Riječ je o četvrtoj zgradi koju Grad Umag realizira u okviru Programa društveno poticane stanogradnje. Izgradnja će trajati 540 dana te se krajem 2022. godine očekuje useljenje gotovo 250 građana koji će „zakoračiti“ u novo poglavlje svojeg života i riješiti jedno od najvažnijih životnih pitanja.

 

Nova POS zgrada sadržavat će 84 stana, gradi se na čestici površine 6.601,00 m2, sadržavat će 6 nadzemnih etaža (prizemlje + 5 katova), dva zasebna ulaza, 2 stubišta i 2 lifta.

Struktura 84 nova stana bit će sljedeća:
- 18 1,5 - sobnih stanova
- 13 2 - sobnih stanova
- 31 2,5 - sobni stan
- 20 3 - sobnih stanova
- 2 3,5 - sobna stana

„Grad Umag posebnu pažnju pridaje upravo svojim mladim sugrađanima i njihovim obiteljima. Izgradnjom četvrte po redu zgrade u okviru Programa društveno poticane stanogradnje, na najbolji način potičemo razvoj demografije u našem gradu te osiguravamo perspektivu razvoja i rasta cijele zajednice“ naglasio je gradonačelnik te dodao kako je projekt stanova za mlade obitelji razvojan i poticajan jer ulijeva sigurnost opstanka i daje perspektivu razvoja.

„Dovršetkom izgradnje sadašnjih 84 stana, uz već 122 izgrađenih, dolazimo do broja od ukupno 206 stanova za mlade na području našega grada. Usporedbe radi,  to je kao svih ostalih 9 gradova u Istri zajedno. Uspjeh je to na koji smo iznimno ponosni, koji govori o našoj skrbi i opredijeljenosti u razvoju grada. Na osnovi uspješne sinergije države i grada, na najvećem su dobitku naši sugrađani, koji time rješavaju svoje najvažnije životno pitanje. Stanovi za mlade su jedan od temelja demografske politike Grada Umaga, a Program poticane stanogradnje jedan je od najuspješnijih projekata u kojem do izražaja dolazi suradnja Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, APN-a te Grada Umaga. Stoga već sada mogu najaviti da ćemo nastaviti s programom izgradnje poticanih stanova za mlade, naročito u ovim vremenima kad su cijene nekretnina na tržištu dostigle 100% veću prosječnu cijenu od poticane stanogradnje“ zaključio je gradonačelnik Vili Bassanese.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa