biciklizam

Anthony Bilić pobjednik Gran Fondo Pag maratona

0

Dok većina biciklista širom Europe vadi trenažere, u subotu 30. listopada na divan, sunčani jesenski dan održan je drugi po redu biciklistički Gran Fondo Pag maraton u organizaciji event agencije Plus Tim4You i TZ grada Novalje.

Nastupilo je stotinjak biciklista iz Hrvatske, Slovenije i Poljske koji su imali priliku uživati na atraktivnoj ruti izrazito oprečnog krajolika, koji zasigurno nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Sa jedne strane u ambijentu ogoljelog kamena opustošenog uslijed jakih udara bure na istočnoj strani otoka (spust prema trajektnoj luci Žigljen) po kojem je GranFondo Pag i dobio ime (Cycling On The Moon), diviti se i uživati u pravoj aromaterapiji tijekom posljednjih 40 km u zelenilu tisućljetnih maslina sa sjeverozapadne strane, te uživati u morskom plavetnilu novaljske i staronovaljske uvale.

 

Biciklisti su odmjerili  snage na dvije staze – od 85 i 35 kilometara, a organizator se pobrinuo da utrka protekne sigurno i da sudionicima ništa ne nedostaje, te su uz uobičajene majice, medalje i orkijepne stanice uz cijelu dužinu staze dobili i masažu nakon prolaska kroz cilj te korištenje SPA zone u Hotelu Olea, koji je bio domaćin utrke.

Apsolutni pobjednik na dužoj ruti kod muškaraca je Anthony Bilić (Four Es Racing Team) ispred Luke Škare (BK Zadar) i Gregora Sikošeka (BK Novigrad), a kod žena višestruka prvakinja Hrvatske Mia Radotić, ispred Sabine Rzepka (BK Primošten) i Nataše Šustić (TK Split).

Na kraćoj ruti pobjedu je odnio Damjan Mikec (BK Prelog) kod muškaraca, te Marta Serapiglia (BK Zadar) u ženskoj konkurenciji.

Da bi se utrku učinilo još zanimljivijom organizirano je i natjecanje timova. Najbolji tim koji je osvoji pehar je bio Team Granfondo Slovenija, slijede Hormann- Šentjur Power, BK Zadar, te TK Split.

Prvoplasirani natjecatelji osvojili su vikend aranžman u hotelu Olea, te će imati prilike za uživanje i odmor na mjesečevom otoku, a najbolji su nagrađeni i paketima tradicionalnih paških delicija od nagrađivanog paškog sira sirane Gligora do vrhunskih vina s potpisom vinarije Boškinac.

A kako je sve ustvari izgledalo predlažemo da pogledate u foto albumu na Facebook stranici GranFondo Pag https://facebook.com/granfondopag kroz objektiv nagrađivanog sportskog fotografa Denisa Peroša.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa