SPOMEN NA HRABRU PULSKU GOLUBICU

U nedjelju humanitarna Memorijalna utrka Dina Pervan Rabelo

0

Prva Memorijalna utrka Dina Pervan Rabelo, posvećena stolnoteniskoj reprezentativki i članici ženskog stolnoteniskog kluba Pula, održat će se 21. studenog u 10.30 sati, sa startom i ciljem na Hidrobazi u Puli. Utrka je humanitarnog karaktera, a cjelokupni prihod bit će uplaćen za liječenje šestogodišnje djevojčice Kiare Goršić iz Tribunja, koja boluje od zloćudnog tumora na moždanom deblu. 

Kako bi u ovom humanitarnom sportskom događaju mogli sudjelovati svi koji to žele, utrka uz more, u smjeru Fažane i nazad, predviđena je za trkače, ali i hodače. Staza za trkače dugačka je 5,8 kilometara, a za hodače 2,8 kilometara. Kotizacija iznosi 60 kuna, no ovisno o željama i mogućnostima, a u skladu s ciljevima utrke, dobrodošle su i veće uplate. Po završetku utrke predviđena je okrjepa, prvih petero trkača i trkačica koji prođu kroz cilj očekuju nagrade, a za sve sudionike pripremljeni su bogati startni paketi i majice te sudjelovanje u tomboli pod pokroviteljstvom velikog broja sponzora.

 

Dina Pervan Rabelo je 2017. godine, u 26. godini života, otkrila da ima zloćudni tumor fibule, odnosno sarkom. Unatoč operacijama i liječenju, amputirana joj je noga, a tumor se naposljetku proširio na pluća. Nakon duge i teške borbe sa zloćudnom bolešću, Hrabra Golubica preminula je prošle godine u prosincu, netom nakon svojeg 30. rođendana.

U suradnji sa stolnoteniskim klubom Pula, Dinina obitelj i njezini bliski prijatelji odlučili su organizirati ovu utrku kako bi se svi zajednički prisjetili svoje Hrabre Golubice, a pritom i prikupili donacije za Kiaru. Kroz trčanje, najzastupljeniji rekreativni sport, Dinina sestra Ada Pervan Franjul poziva sve zainteresirane trkače i hodače da im se pridruže na ovoj prvoj memorijalnoj utrci u što većem broju.

„Kako je Dinin sport bio stolni tenis, a moj veslanje, u jednom smo trenutku htjele pronaći nešto u čemu bismo se mogle natjecati zajedno. I tako smo 2015. prijavile utrku Uljanika nakon čega smo se zaljubile u trčanje i utrke. Dina je svoju zadnju utrku otrčala u Ljubljani na humanitarnoj utrci Wings for life. Tada su već krenuli bolovi, ali se nije dala smesti i otrčala je duljinu polumaratona. Kroz tri i pol godine Dinine borbe veliki broj dragih ljudi nesebično je pomagao i zato smo htjeli nastaviti u tom smjeru i pomoći, kaže Ada Pervan Franjul.

Online prijave otvorene su do 12. studenog klikom na link https://bit.ly/3Ghugjd, a svi prijavljeni imat će priliku sudjelovati u tomboli u kojoj je moguće osvojiti razne nagrade poput masaže, mjesečne članarine u poznatim pulskim sportskim centrima, istarskih sireva, večera i deserta u restoranima, vina i piva te popusta i poklon bonova na raznorazne usluge. Dodatne informacije i link za prijavu dostupni su na Facebook stranici „Memorijalna utrka Dina Pervan Rabelo“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa