Pulska obitelj Kliba ima jednu zajedničku strast (video)

0
Foto: More/HRT
Foto: More/HRT

Pulska obitelj Kliba prava je riznica jedriličarskih vještina. Očevu strast nastavili su Petra i Dario, a udajom je stigla i Tina. Luciano Kliba kaže da je more zavolio od malih nogu. Svi ribari su ga znali i vodili sa sobom kada su išli dizati mreže ili loviti rakove. Danas je Luciano ponosan na svoju djecu jedriličare, donosi HRT u emisiji More. Prenosimo dio članka u nastavku.

Iako mlađi, brat Dario zajedrio je prije svoje sestre i bio joj je sportski uzor. Petra objašnjava da je često slušala oca i brata dok pričaju o jedrenju pa je i ona to poželjela probati. - Iskoristila sam priliku kad je Dario bio na regati u Livornu. Bilo me je sram i nisam htjela da me vidi. Sjela sam u brod i svidjelo mi se. Znala sam voziti zato što je tata imao malu barku s kojom smo uvijek išli na Fratarski otok. Kada se Dario vratio iz Livorna, gdje je i pobijedio, rekla sam mu: znaš, sad i ja isto jedrim.

 

Na put oko svijeta krenula je 1996. godine. Nakon toga se i dalje željela baviti samo jedrenjem. Kaže kako s bratom voli biti na moru, naprosto obožava. To potvrđuje i Dario. Nekako se obično braća svađaju, čuo sam da se i potuku, a mi smo drugi ekstrem, kazao je za emisiju More HRT-a gdje pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa