Istra 1961 teškom mukom do četvrtfinala Kupa Hrvatske

1

Po rangu natjecanja, trebala je to biti jednosmjerna utakmica, međutim Istra 1961 je na kraju morala spašavati preokret kojeg je napravila danas u Labinu, u 90 minuta u kojima su kudikamo više pljeska zasluženo dobili nogometaši domaćeg Rudara Trans Euro.

Puljani su poveli već u šestoj minuti utakmice, iskoristio je Dion Drena Beljo jedan ubačaj s desne strane za 0:1. Labinjane je to ‘potreslo’, vidljivo nisu reagirali najbolje, a u 15. minuti Tony Macan brani danas najboljem pojedincu gostiju Belji.

U 33. minuti ‘delirij’ na tribinama jer je miljenik domaćih navijača Tino Licul glavom nakon Stepčićevog kornera pogodio za 1:1. Puljani nisu u tim trenucima imali ništa osim posjeda, a u 52. preokret Labinjana. Nisu gosti ušli na vrijeme u blok danas odličnom Lorenzu Boucauxu koji je iz voleja sa 16 metara šalje u gol za 2:1.

I onda domaći vratar Macan brani šut Mahmouda da bi za minutu udarac Valentina Stepčića s 18 metara završava tik pored lijeve vratnice. Nakon toga, u 70. minuti, pokazati će se, odlučujući trenutak utakmice.

Dion Drena Beljo je fantastično dočekao jednu loptu u šesnaestercu, a onda iz okreta pogodio suprotne rašlje, i to od grede. Bilo je to 2:2 i psihološka prednost preselila se u redove Istre 1961. Do prolaza u Supersport Kupu Hrvatske stigli su u 76. minuti kada Serder Serderov zabija za 3:2 nakon jedne povratne lopte. Mogli su Labinjani još jednom šokirati goste u nadoknadi, ali je Gonzalo Collao čudesno i refleksno obranio udarac Bana iz blizine.

LABIN – Stadion Zelenice – SuperSport Hrvatski nogometni Kup – 1/8 finala – SUDAC: Ivana Martinčić (Koprivnica), POMOĆNICI: Sanja Rođak – Karšić (Podravske Sesvete) i Marko Stolnik (Varaždin), ČETVRTI SUDAC: Toni Dadić (Zagreb), DELEGAT: Tihomir Čalić (Marčana), KONTROLOR SUĐENJA: Tomislav Petrović (Valpovo)

RUDAR TRANS EURO – ISTRA 1961 2:3 (1:1)

Žuti kartoni: Kurtić (Rudar Trans Euro)
Strijelci: 0:1 Drena Beljo 6′, 1:1 Licul 32′, 2:1 Boucaux 52′, 2:2 Drena Beljo 70′, 2:3 Serderov 76′
RUDAR TRANS EURO: Macan T., Načinović, Golja (82. Juričić), Giljanović, Macan I., Licul, Van Wey, Boucaux (90. Pavlović), Kurtić, Stepčić, Ban. Trener: Zoran Škerjanec.
ISTRA 1961: Collao, Hujber (81. Desio), Mlinar, Blagojević (43. Iličić), Marin, Mahmoud (67. Lisica), Bande, Drena Beljo, Serderov, Perković, Da Silva. Trener: Gonzalo Garcia

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa