Iduće subote u Baderni humanitarna utrka Bakalar Run

0
Jedna od aktivnosti Gee
Jedna od aktivnosti Gee

Zadnje subote u listopadu odvijat će se još jedna lijepa sportsko humanitarna priča. Biti će to prigodan završetak Ružičastog mjeseca kojim Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea podiže svijest o važnosti preventivnih pregleda dojki kao jedini siguran put smanjenju smrtnosti od ove vodeće maligne bolesti u žena.

Ovogodišnji Ružičasti mjesec obilježavao se pod sloganom "NE 'ću ben', sad je ura!". Iako su epidemiološke mjere u velikoj mjeri smanjile aktivnosti koje su se inače odvijale, inicijativa je prepoznata i od strane proizvođača bakalara Alden d.o.o. i organizatora manifestacije 'Teći isti piti' koji su zajedničkim snagama odlučili organizirati BAKALARun sa humanitarnim predznakom.

Visina startnine u iznosu od 60 kn za koji trkači dobivaju majicu ali i proizvode Alden Bakalara, trkači uplaćuju direktno na račun Kluba Gea. Promovirajući fizički aktivnost kao vid prevencije bolesti, svi sudionici pomažu Klubu Gea da nastavi pružati podršku oboljelima putem savjetovališta onkologa, psihoterapeuta, farmaceuta, fitoterapeuta, limfne drenaže, Fit grupe i kreativnih radionica. Klubu Gea obraćaju se oboljeli iz cijele Istre i sretni smo što u našoj udruzi, oboljeli od raka dojke ali i drugih malignih bolesti mogu dobiti besplatnu podršku koja im je tijekom i nakon liječenja od bolesti potrebna, a u zdravstvenom sustavu nedostupna.

Gea poziva građane da se pridruže u subotu u Baderni na startu utrke koja počinje u 14 sati. Prijave na ovom linku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa