film 'toma' ruši rekorde

Toma Zdravković imao kćerku u Puli: 'Otišla je prije mature'

0
Žaklina Zdravković (foto: Antonio Ahel/ATAImages)
Žaklina Zdravković (foto: Antonio Ahel/ATAImages)

Film o srbijanskom pjevaču narodne glazbe, kojeg je nedavno snimio Dragan Bjelogrlić, i u Hrvatskoj je uspio srušiti rekorde. Naime, s 8.035 gledatelja, koliko ga je u hrvatskim kinima pogledalo u prvom vikendu prikazivanja, 'Toma' je i službeno postao srbijanski film s najboljim otvorenjem u povijesti Hrvatske. Film Dragana Bjelogrlića o legendarnom pjevaču Tomi Zdravkoviću time je srušio rekord koji je 2011. godine u domaćim kinima postavila komedija 'Parada'.

Ipak, Tomu Zdravkovića s Hrvatskom, točnije Istrom, vežu još neke poveznice, osim onih statističkih. Naime, Zdravković je u Puli imao kćerku Žaklinu, koja danas živi u Amsteradamu.

Razgovarali smo s jednom od njenih ondašnjih razrednih kolegica iz pulske Trgovačke škole.

"Žaklina je pohađala tu školu, ali je otišla prije mature. Bila je atraktivna, stilski se dobro odijevala i bila je pomalo otkačena. Uvijek je govorila da će ići negdje vani, da neće ovdje raditi", kazala nam je njena ondašnja razredna kolegica.

 

Po njenim sjećanjima, Žaklina nije previše spominjala oca, a naša sugovornica pretpostavlja da je jedan od razloga bio taj što su "svi bili rockersko društvo".

Za srpske medije Žaklina je svojedobno izjavila: "Ja sam odrasla u Puli, on je dolazio na koncerte i zadnji put sam ga vidjela s 5 i pol godina i sve do 17 godina ja ga nisam vidjela. Onda sam odlučila sa 18 godina da vidim tatu, došla i ostala! On nakon toliko godina živi u ljudima". (K.S.R.)

Scena iz filma

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa