Policija testirala prisutne na Fešti mladega vina u Svetvinčentu

0
Foto: PU istarska
Foto: PU istarska

U subotu, 23. listopada od 17 do 19 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Pula povodom održavanja smotre i degustacije vina na ''Fešti mladega vina'' u Svetvinčentu proveli su preventivno-edukativnu aktivnost ''Ako piješ, ne vozi''.

Preventivna aktivnost provedena je na info punktu u Svetvinčentu, na kojem su policijski službenici informirali građane o opasnostima upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te prekršajnim i kaznenim odredbama propisanima za vožnju pod utjecajem alkohola. Posjetitelji manifestacije mogli su se podvrgnuti alkotestiranju kako bi ih se odgovorilo od eventualne nakane da nakon konzumiranja alkohola upravljaju vozilom.

Posjetiteljima je podijeljen informativni letak ''Budi odgovoran – ako piješ, ne vozi'' kao podsjetnik na opasnosti vožnje u alkoholiziranom stanju i obvezu poštovanja prometnih propisa, a sve kako bi se doprinijelo višoj razini sigurnosti u prometu. Na informativnom punktu alkotestirano je 20 osoba, dok je 12 osoba zatražilo informaciju o broju negativnih prekršajnih bodova i statusu vozačke dozvole.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa