Poreč ugostio preko tisuću mažoretkinja iz cijele Europe (foto)

0

Poreč je proteklog tjedna bio domaćin Europskog natjecanja u mažoret plesu i twirlingu, koje se održalo u dvoranama Žatika i Intersport centar, te okupilo gotovo 1.200 sudionika iz petnaest država. Prve su se, od sredine tjedna do petka natjecale mažoretkinje, a paralelno se do kraja tjedna odvijalo i prvenstvo u twirlingu, oba natjecanja pod kapom Hrvatskog twirling i Hrvatskog mažoret saveza i europske i svjetske organizacije NBTA i WFNBTA (World Federation of National Baton and Twirling Association)

Poreč je četvrtu godinu za redom domaćin natjecanjima ovih sportova na državnoj i europskoj razini, koji organizatori kako kažu, vole kako zbog ponude, tako i dvorana koje pružaju izvrsne uvjete za natjecanje.

U Europskom prvenstvu u mažoretu natjecateljice su se iskazale u duetima i solo točkama, dok su se u natjecanju u twirlingu natjecatelji takmičili u disciplinama poput rythmic twirling, team dance twirling, te solo baton. Inače twirling je disciplina koja se izvodi uz glazbu, pojedinačno ili u skupinama i u posljednje je vrijeme vrlo popularan kod djevojaka i dječaka širom svijeta. Nastao je iz mažoretskih elemenata, a objedinjuje neke od elemenata ritmičke gimnastike, plesne korake i virtuoznu vrtnju mažoretskog štapa. Uvježbavaju se i baletni koraci kao i elementi iz modernih i latino-američkih plesova.

Dobrodošlicu natjecateljicama i natjecateljima zaželio je porečki gradonačelnik Loris Peršurić, te izrazio zadovoljstvo povratkom sportskih manifestacija u Poreč u posezoni, koja će se prema najavama nastaviti i dalje. (Foto: Facebook HRSAM - Croatian Twirling Federation, porec.hr)

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa