Poreč dobitnik nagrade i primjer dobre prakse za razvoj poduzetništva

0
Morena Mičetić Fabić i Zoran Rabar
Morena Mičetić Fabić i Zoran Rabar

 U Dubrovniku je u tijeku Regionalni summit poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe „300 najboljih“ 2021. U okviru Summita održana je i dodjela Internacionalnih nagrada i priznanja za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi „GlobalLocal“ za 2020. godinu, a kandidate su predložila međusobno umrežena stručna tijela sastavljena od stručnjaka iz Njemačke, Švicarske, Austrije, Crne Gore, Srbije, BiH, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Hrvatske.

Nagrada je pripala Gradu Poreču, i to kao gradu koji je u dva navrata proglašavan gradom s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj, prepoznatljiv po brojnim nadstandardima i projektima. Grad bez prireza, s izuzetno kvalitetnim socijalnim programom i pozitivnim demografskim kretanjima. „Poduzetan Poreč“ omogućuje povoljno poslovno okruženje za brojne poduzetnike koji ostvaruju zapažene poslovne rezultate. Poreč je dobitnik nagrade Smarty City za ekološka rješenja i grad koji nosi titulu „Grad prijatelj ženskog poduzetništva“.

 

U ime Grada Poreča nagradu je preuzeo predsjednik Gradskog vijeća Zoran Rabar. Tom prilikom zahvalio se u ime Grada, napomenuvši kako mu je drago da je Poreč prepoznat kao grad koji puno truda ulaže u promicanje poduzetničkog duha i stvaranje povoljne klime i uvjeta za razvoj poduzetništva. - Ova nagrada nam je potvrda da radimo dobro i biti će nam dodatni motiv za uvođenje novih mjera i aktivnosti u poduzetnom Poreču., rekao je Rabar.

U okviru programa summita, održana je prezentacija dobrih primjera iz prakse na temu uloge lokalnih i regionalnih organizacija te poduzetničkih potpornih institucija u razvoju poduzetništva. Grad Poreč, kao primjer pozitivne prakse predstavila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove Morena Mičetić Fabić, ujedno i direktorica Poduzetničkog inkubatora Poreč, koja je tom prilikom istaknula najzanimljivije aktivnosti koje Poreč provodi za razvoj i poticanje poduzetništva, a koje su na međunarodnoj razini prepoznate kao primjer dobre prakse, među kojima je posebno prepoznata podrška ženama poduzetnicama.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa