Lidia Bastianich voli kuharice: 'Ima neka utjeha u knjigama'

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Lidia Bastianich, Puljanka koja je u SAD-u izgradila pravi ugostiteljski imperije, za Jutarnji list izjavila je da je važno od samih početaka djecu uključiti u rituale spremanja hrane za obitelj:

- Moji unuci su odrasli pripremajući hranu uz mene, od branja povrća do izrade njoka, isto kao što sam ja to sa svojom bakom radila. Uključeni su u proces od početka i znaju odakle potječu. Djecu treba od malih nogu upoznavati s raznim namirnicama jer tako stvaraju vlastitu “riznicu” okusa i aroma. Moraju biti dio obitelji kada se priprema hrana, ali i kada se jede i zato je važno da, ako je to moguće, svi jedu isto, kazala je za Jutarnji.

 

- Često dobivam emailove u kojima mi gledatelji kažu da su negdje usred Kansasa kuhali i jeli moju hranu. Iako ne znam te ljude, prepoznajem okuse o kojima mi pričaju, to su moji okusi. Zapravo sam tu večer bila dio njihove obitelji! Zahvalna sam zbog toga i stvarno je ispunjujuće tako biti dio ljudske svakodnevice. Ne mogu ljudima samo prodavati knjige, to mora biti razmjena znanja i ideja. Ako gledaju moje emisije, moram im na kraju dati i recepte da ih isprobaju u vlastitim domovima, pogotovo sada kada svi više kuhaju, rekla je za Jutarnji i dodala:

- Ima neka utjeha u knjigama. Ljudi žele kuharice imati sa sobom u kuhinji ili ih čak čitati u krevetu. Imam i sama veliku kolekciju i baš je volim. Kuharice predstavljaju informacije i daju mi osjećaj sigurnosti. Tijekom pandemije upravo su se one najviše prodavale. Kad čitate kuharicu, osjećate se kao da je netko s vama i vodi vas za ruku. Nije isto kao kad pretražujete po mobitelu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa