Lerotić o poskupljenjima: 'Situacija nije dobra i građani to osjećaju'

0
Marin Lerotić
Marin Lerotić

Tijekom iznošenja stajališta klubova zastupnika u Hrvatskom saboru, zastupnik IDS-a, Marin Lerotić 20. listopada istaknuo je opet kako ekonomska i gospodarska situacija u Hrvatskoj nije dobra i kako ju sugrađani itekako osjećaju. Naveo je da 700.000 građana živi na rubu siromaštva i da će ih svakim danom, kao i daljnjim porastom cijena još više biti.

-Pitanje koje se postavlja je što Vlada, odnosno država, radi po pitanju stabilnosti održavanja cijena kako bi građani mogli normalno živjeti? Vidimo da su se stabilizirale cijene naftnih derivata nauštrb opskrbljivača u sljedećih 30 dana, no koji će biti idući potezi Vlade? Interesantno je da se guverner HNB-a svojom izjavom o povećanju kamata na kredite malo zaletio pri čemu ga je premijer tražio dodatno pojašnjenje. Iz Ministarstva financija smo dobili svi informaciju kako se o povećanju kamata govori već tri godine. No o tome nitko nije govorio, nitko nije pisao, nikome to nije bilo interesantno, napominje Lerotić.

 

Zastupnik je naglasio da su iz kluba zastupnika IDS-a više puta sa saborske govornice upozoravali na ranjivost gospodarstva, na ovisnost o turizmu koje čini preko 25% udjela BDP-a, a koja dovodi Hrvatsku opet u jednu neizvjesnu situaciju. Istaknuvši kako imamo povećanje javnog duga u iznosu od 17,6% u odnosu na prošlu godinu, postavio je pitanje kako će se riješiti problem deficita: smanjenjem rashoda ili zaduživanjem ili novim nametima? Lerotić je dodao da su to pitanja na koja Vlada mora dati odgovore, jer ih javnost zaslužuje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa