doček u rovinju

Zlatni istarski ribolovci vratili se iz Crne Gore

0
Foto: Facebook HSSRM
Foto: Facebook HSSRM

U razdoblju od 9. listopada do 16. listopada u Herceg Novom, Crna Gora održano je 56. svjetsko prvenstvo u lovu iz usidrene brodice za seniore na kojem su ostvareni nevjerojatni rezultati ekipno i pojedinačno!

Reprezentacija je otputovala 6. listopada te su prije prvenstva održana tri treninga u Herceg Novom. Pripreme za nastup na ovom prvenstvu ekipa je odradila u Hrvatskoj tri dana na Dugom otoku. 

Natjecanje je započelo 12. listopada te je nakon prvog dana najbolje plasirani natjecatelj bio Ivan Galzina na 8. mjestu pojedinačno dok se ekipno Hrvatska nalazila na 3. mjestu. Drugi dan lova, bio je bolji za naše natjecatelje jer se Ivan Galzina plasirao na drugo a Marko Sikirić na peto mjesto čime je Hrvatska drugog dana bila prva.

Treći i posljednji dan natjecanja Ivan Galzina plasirao se na prvo mjesto čime je potvrdio svoju poziciju te postao svjetski prvak za 2021. Ovom medaljom Ivan je osvojio sva tri svjetska odličja u ovoj kategoriji; 2018. godine osvojio broncu na svjetskom prvenstvu u Portugalu, te srebro 2017. godine u Salima na Dugom otoku gdje je održano 53. svjetsko prvenstvo.

 

Idući najbolje plasirani natjecatelj je bio Marko Sikirić na 4. mjestu, zatim David Pinezić (Rovinj) na 13. mjestu, Siniša Budisavljević na 20. mjestu. David Bajlo lovio je prva dva lova a treći lov zamijenio ga Stefano Erman (Novigrad).

Izvrsnim lovom cijele ekipe osvojeno je ekipno zlato za Hrvatsku! Iskrene čestitke cijeloj ekipi izborniku Matteu Jugovcu (Umag) i treneru Elvisu Baraku (Plomin) te posebno Ivanu koji se vratio kući sa dvostrukom zlatnom medaljom, poručili su iz Saveza.

19. listopada je na gradskom trgu u Rovinju organiziran doček za člana SRK Meduza, Rovinjca Davida Pinezića koji je zabilježio izuzetan uspjeh i na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u ribolovu.

Pinezić je istaknuo kako ovaj uspjeh smatra krunom karijere, te kako isti nije mjerljiv s dosadašnjim uspjesima postignutim u Hrvatskoj, obzirom da domaći teren ipak predstavlja određenu prednost. „Ovog smo puta osvojili prvo mjesto na nepoznatom terenu, u konkurenciji s najboljim ribičima svijeta“, istaknuo je Pinezić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa