Skandalozna privatizacija službene stranice Grada Pule 

1
Filip Zoričić
Filip Zoričić

Od 17. listopada gradonačelnik Pule Filip Zoričić na službenoj web stranici Grada Pule objavljuje kolumnu pod nazivom PoPuliSam.

Kako stoji u obrazloženju na službenom gradskom portalu „željan pisanja i još bolje komunikacije s građanima, odlučio je redovito pisati kolumnu o aktualnostima u Gradu. Kako kroz razmišljanja o proteklom razdoblju, tako i o budućnosti Pule“.

„Po Puli sam, kako naslov kaže, cijele dane i svim srcem pa će o tome pripovijedati slova, riječi i rečenice koje slijede, prateći emociju i ljubav prema našem Gradu. Naravno, ne srcedrapateljski, već realno i objektivno, nastojeći uklopiti misli i ideje u tekst kako bih otvorio rasprave i primio vaše kritike“, pojasnio je gradonačelnik Zoričić.

Ne, ovo nije satirični tekst iz sve bolje 'Barufice' Glasa Istre, to se doista događa – u Puli. Gradonačelnik Pule učinio je nešto doista skandalozno i nezabilježeno u političkoj praksi demokratskih zemalja – odlučio je privatizirati službenu stranicu Grada za promicanje osobnih stavova. Portal koji prije svega služi za objavljivanje službenih akata Gradonačelnika i Gradskog vijeća, Zoričić zloupotrebljava za produciranje vlastitih promišljanja i razmišljanja.

Ako već ima potrebu javnosti iznositi svoje stavove, onda je mogao, poput britanskog premijera, odabrati neki lokalni medij i na njemu pisati dnevnu ili tjednu kolumnu. Može poput hrvatskog predsjednika objavljivati postove na Facebooku (čak se ni Milanović, koji za razliku od pulskog gradonačelnika ima svoju službenu stranicu predsjednik.hr, ne bi usudio svoja osobna promišljanja plasirati preko te stranice).

Radije bih čitao kolumnu Dušice Radojčić

Zar gradonačelnik Pule misli da mu stranica Pula.hr 'pripada' po dužnosti? A što je s ostalima? Osobno bih radije svakog dana čitao kolumnu predsjednice Gradskog vijeća Dušice Radojčić. Sigurno bi bila zanimljivija od Zoričićeve. A ako može Zoričić, zašto onda ne bi mogla i ona. Ili netko iz oporbe.  

Dužnost 'bivši ravnatelj'

Inače, to nije prva zloupotreba javnih ustanova za osobnu promociju pulskog gradonačelnika. Zoričić je u javni prostor uveo dužnost „bivšeg ravnatelja“, nešto poput „bivšeg predsjednika“ ili „biskupa u miru“. Naime, na službenoj web stranici Gimnazije Pule stoji rubrika „Riječ bivšeg ravnatelja“. (Nenad Čakić)  

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa