Konstituirano vijeće Grada Pazina, predsjednica Enna Peroš

0
Suzana Jašić, gradonačelnica Grada Pazina, Dragan Družeta, zamjenik gradonačelnice s pročelnicima UO Grada Pazina
Suzana Jašić, gradonačelnica Grada Pazina, Dragan Družeta, zamjenik gradonačelnice s pročelnicima UO Grada Pazina

Na sjednici Gradskog vijeća održanoj nakon prijevremenih izbora konstituirano je Gradsko vijeće Grada Pazina. Za predsjednicu Gradskog vijeća izabrana je Enna Peroš iz Možemo! - političke platforme, potpredsjednica je Tanja Gubiša (Možemo! - politička platforma) i potpredsjednik Vedran Ivančić (IDS-HSU-HNS). Jednoglasno su donesene sve odluke o predsjednici i potpredsjednicima Vijeća.

Podsjetimo, na prijevremenim izborima koji su se održali 3. listopada, u raspodijeli mjesta u Gradskom vijeću Grada Pazina sudjeluju sljedeće kandidacijske liste: Možemo! - politička platforma s po 7 vijećničkih mjesta, koalicija IDS-HSU-HNS s po 4 vijećničkih mjesta, HDZ s po 1 vijećničkim mjestom kao i Lista grupe birača Željka Mraka s po 1 vijećničkim mjestom.

 

Mandatno izborno povjerenstvo verificiralo je mandate sljedećim gradskim vijećnicima/vijećnicama: Sandi Matijašić, Barbara Širol Aleksić, Nikša Peroš, Mirnes Mujić, Iva Bakarčić (Možemo! - politička platforma), Anja Jurčić, Karmen Gašparini i Mirjana Monas (IDS-HNS-HSU), Endi Rimanić (HDZ), Željko Mrak (Lista grupe birača Željka Mraka).

Dnevni red je dopunjen, te je prva odluka koju je jednoglasno donijelo Gradsko vijeće Grada Pazina iznos naknade za rad članova/članica Gradskog vijeća Grada Pazina i članova/članica radnih tijela Gradskog vijeća Grada Pazina. Za predsjednicu Gradskog vijeća naknada će iznositi 1.000,00 kuna mjesečno, naknada za potpredsjednike iznosit će 866,66 kuna mjesečno dok će ostali članovi vijeća dobivati 300,00 kuna po sjednici Gradskog vijeća na kojoj su sudjelovali/e u radu. Predsjednik/ce radnih tijela Gradskog vijeća primat će naknadu od 160,00 kuna, dok će ostali članovi primati iznose od 140,00 kuna po sjednici radnog tijela na kojoj su sudjelovali/e.

Donesena su i rješenja o izboru i imenovanju radnih tijela Gradskog vijeća Grada Pazina pri čemu je utvrđeno da je predsjednik Odbora za statut, poslovnik i upravu, Dean Velenderić, predsjednik Odbora za gospodarstvo, financije i razvoj , Ivan Guštin, predsjednik Odbora za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, Sandi Matijašić, predsjednik Odbora za međugradsku i međuopćinsku suradnju Marko Breščić, predsjednica Odbora za društvene djelatnosti, Rosana Guštin, predsjednik Odbora za kulturu, Goran Farkaš, predsjednik Komisije za priznanja i nagrade, Serđo Rigo, predsjednik Odbora za promet, Mirnes Mujić dok je predsjednik Komisije za predstavke i pritužbe Ivica Franković.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ČISTAČ/ICA U SEZONI

Do: 10.05.2022.

MEDULIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 31.05.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 31.05.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 01.06.2022.

PREMANTURA, ISTARSKA ŽUPANIJA