Rovinjska konoba koja dokazuje da se dobro jede i izvan centra

0
Rovinj (foto: Kristian Stepčić Reisman)
Rovinj (foto: Kristian Stepčić Reisman)

Unatoč koncentraciji kvalitetnih restorana u centru Rovinja, Konoba Jure dokaz da se ukusna hrana može pojesti i izvan samog centra, piše Dobra hrana. Prenosimo dio članka u nastavku.

Jedan petak navečer smo im banuli spontano i bez rezervacije, što zapravo ne bismo preporučili jer je ova konoba popularno mjesto za ručak i večeru. Posrećilo nam se jer smo se pojavili na vratima Konobe Jure prije nego što je krenula navala najavljenih gostiju...

Konoba Jure inače je poznata po izdašnim porcijama, u što smo se i sami mogli uvjeriti kada je na stol stigla naša narudžba raviola u umaku od vrganja i tartufa (125 kn), pljukanaca “Jure” s pršutom, gljivama i istarskom kobasicom (75 kn) te lignji šufiganih u padeli s palentom (130 kn). Posluživanje sva tri jela u tavama u kojima nastaju doista je odličan detalj prezentacije jer gost dobije mogućnost uživati u svim sokovima svoga jela. To smo svakako iskoristili, pogotovo kod lignji koje su bile u slasnom umaku na bazi luka, rajčice, vina i začina. Jedina zamjerka bio nam je obični kupovni bijeli kruh koji je ipak malo prejednostavan izbor, pogotovo ako uzmemo u obzir da sami rade odličnu tjesteninu pa im kruh ne bi trebao predstavljati veliki problem. No, valja primijetiti i da je za ubiranje ostataka u tavi i dalje dobro poslužio.

Lignje poslužene s palentom bile su doista velike i bilo ih je i više nego dovoljno. Pucale su pod zubima i bile dobro spremljene, a palente nam je čak malo i falilo, što se u restoranima na obali ne događa baš često. Pljukanci su bili svima favorit što se tiče jela, a tome je svakako doprinijela istarska kobasica koja je dala poseban okus i blagu pikantnost cijelom jelu, piše Dobra hrana.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR / KUHARICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR / KONOBARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA