Lidia Bastianich voli i jednu egzotičnu kuhinju: 'Jako, jako uživam'

0
U Umagu je svojedobno održan tajlandski festival (foto: Duško Marušić/PIXSELL)
U Umagu je svojedobno održan tajlandski festival (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

“Bez hrane se ne može. Isto tako, uz hranu vežemo emocije. Majka i dijete su najbolji primjer. A što ima bolje od toga kad se obitelj skupi za stolom i zajedno jede? Pritom ne mislim da ta jela uopće moraju biti nešto posebno ili komplicirano. Hrana je u svojoj srži uvijek pozitivna, a vjerujem i da kuhanje može biti vrlo relaksirajuća aktivnost, samo ako mu pružite priliku”, rekla je Lidia Bastianich u razgovoru za portal Super1.

“Riblja jela, lignje, jela sa zeljem, blitvom, radič, bez njega ne mogu. Jela s tjesteninom, šugo s kokoši koji sam već spomenula. A možda će vas iznenaditi, ali jako, jako uživam u tajlandskoj kuhinji. Puno je okusa, tekstura, zabavna je za konzumirati. No, tajlandsku hranu uglavnom ipak ne pripremam sama”, otkriva i smije se, piše Super1.

 

Konačno, zamolili smo je i da nam kaže najbolji savjet kojeg se može sjetiti, svim mladim ljudima koji razmišljaju krenuti putem ozbiljnog kuhanja ili ugostiteljstva. “Prije svega, onaj tko razmišlja o karijeri ugostitelja, mora biti svjestan da ga čeka težak put. Ovaj posao zahtijeva da naše najbolje sate, vikende, blagdane, damo nekome drugome. Kad ste toga svjesni, važno je nadalje da budete strastveni prema poslu, da se tjerate da uvijek idete dalje, da ne stojite na mjestu. Morate biti posvećeni onome što radite, stalno učiti. Unatoč svemu što sam rekla, jako je važno još nešto – pronaći vrijeme za sebe. Morate imati svoje male gušte, a za mene su to putovanja, jedrenje i klasična glazba, koji će vas vraćati u život”, poručuje Bastianich za Super1.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa