u istri 25 tisuća gostiju

Jedini zvuk koji su Julija i suprug željeli čuti na odmoru je zvuk tišine

0

Istra i sredinom listopada privlači mnogo turista. Trenutačno ih je oko 25 tisuća. S obale svi putovi vode u unutrašnjost poluotoka, piše HRT. Prenosimo dio članka u nastavku.

Jedini zvuk koji su Julija i suprug željeli čuti na odmoru - zvuk tišine. Zato su i drugi put u Istru došli nakon ljetne vreve. - Došli smo ujesen nadajući se lijepom vremenu i evo ga. Draže nam je sad bez previše ljudi, možemo istražiti okolicu, bez gužvi u prometu. Uživamo u prelijepim malim mjestima, sve nam je blizu odavde, a toliko je toga što treba vidjeti, ističe gošća iz Njemačke, Julija.

 

U Istri je mnogo skupocjenih vila za odmor i one se i sad vrlo dobro popunjavaju. - Pa, ima Nijemaca, Danaca, Nizozemaca, Austrijanaca, naših domaćih, Slovenaca. - Puni ste dokad? - Do 15.10. ali imamo i za Novu Godinu, kaže Kristina Dajčić, privatna iznajmljivačica.

Upravo je sad pravo vrijeme i za vrhunsku hranu koja mnogima pruža najdraži doživljaj Istre. - Ima jako puno gostiju, danas smo puni, više nema mjesta, pomalo gremo, kaže kuhar Pino Janjić. U listopadu Istra nudi "Jesen na pijatu", javlja HRT.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa