Titovi štovatelji okupili se kod natpisa 'Tito' iznad Raške doline

1

Članovi društava Josip Broz Tito Istarske županije u velikom su se broju 9. listopada okupili kod natpisa TITO koji se vidi s ceste na usponu iz doline Raša prema Barbanu. To je postalo već tradicionalno druženje organizirano po 6 put. Na današnjem druženju pridružili su se i članovi društava Tito iz Primorsko goranske županije, Opatije, Matulja.

Natpis TITO je bio izveden  suhozidom 50-ak metara niže na strmijem terenu i s ceste se bolje uočavao. Međutim 90-ih godina su vandali razbacali kamenje, pa su stanovnici okolnih mjesta na nešto višem položaju betonirali slova. Nakon pozdravnih govora Predsjednika Zajednice društava Josip Broz Tito Istarske županije Josipa Hrvatina i predsjednika Udruge antifašista Pazinštine, dodijeljene su zahvalnice Marčelu i Bepu Broskvaru koji su sudjelovali u izradi natpisa TITO.

Skup su pozdravili Predsjednica Društva J.B.Tito primorsko goranske županije Tamara Kojić i Društva Tito Poreča Mario Ljubešić, a na kraju je član društva iz Pule Stojan Palalić odrecitirao svoju pjesmu "Ne dirajte nam ptice". Od prisutnih je izraženo zadovoljstvo ovim načinom druženja bez obzira što nam je biciklistička trka kroz Istru dosta poremetila dolazak članova iz svih krajeva Istre.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa