Dječji tjedan

Općina Kanfanar prva u Istri dobila status Prijatelja djece

0

Nizom aktivnosti i sadržaja za djecu u Općini Kanfanar obilježen je Dječji tjedan koji se tradicionalno održava prvoga tjedna u listopadu. U ponedjeljak, na početku Dječjeg tjedna, polaznike kanfanarskog vrtića posjetili su Teta Jesen u pratnji Kestena i Gospođe Muhare te izveli prigodnu predstavu kojom su najmlađima predstavili jesenske plodove, a aktivnosti su nastavljene likovnim i kreativnim radionicama na temu voća i povrća.

One nešto starije, polaznike prvih razreda Osnovne škole Petra Studenca, u matičnoj školi i u područnoj školi u Sošićima u utorak je posjetio općinski načelnik Sandro Jurman sa svojim suradnicima. Posjet školarcima bio je i prigoda za razgovor s djecom o tome kako im prolaze prvi školski dani te koja očekivanja i potrebe imaju kako bi im djetinjstvo i školovanje bili još ugodniji. Kao znak dobrodošlice u školske klupe, načelnik je i prigodno darivao prvašiće te im tom prilikom poželio uspješno daljnje školovanje, ali i radosno odrastanje.

 

U četvrtak je za polaznike vrtića i nižih razreda osnovne škole bila organizirana i lutkarska predstava „Mudra glava maloga mrava“ koja je kroz priču jednoga mrava djecu na zanimljiv način poučila o važnosti prijateljstva i međusobnog poštovanja.

Na samom kraju tjedna, općinski je načelnik posjetio i polaznike vrtića te im uručio prigodan dar, igračke i didaktička pomagala koja su djeca s veseljem odmah i isprobala.

Općina Kanfanar od 2016. godine nosi status općine prijatelj djece, kao prva općina s tim statusom u Istri, a obilježavanje Dječjeg tjedna kroz zanimljive sadržaje za djecu već je tradicionalno u općini, koja i na druge načine tijekom cijele godine potiče aktivnosti koje za cilj imaju povećanje kvalitete života i sadržaja za najmlađe članove zajednice.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa