VK ARUPINUM

Za budućnost veslačke tradicije u Rovinju ne treba strahovati

0
Maja Đaković i Mia Ćurčić
Maja Đaković i Mia Ćurčić

Otišle su sa skromnim očekivanjima, znajući da se zbog dosadašnjeg marljivog rada mogu nadati ponekom finalu. Međutim, na nedavnom veslačkom prvenstvu održanom u Zagrebu, dvanaestogodišnje rovinjke Maja Đaković i Mia Ćurčić postale su prvakinje Hrvatske u dvojcu na pariće kadetkinja B.

Veliko je to priznanje za trenera i nekadašnjeg veslača kluba Nickola Udovičića kojemu je to prvo zlato. Naime, od kad je 2018. preuzeo trenerski posao, strpljivo i postepeno gradio je ovaj uspjeh i tako sa mladim rovinjskim dublom ušao u klupsku povijest. Ističe kako je u ovakvim uvjetima naučio da je svaki i najmanji pomak u rezultatu izrazito vrijedan truda i to je ono što je tjera naprijed i na čemu temelji svoje treninge i pristup radu.

 

- Meni kao treneru je ovo prvo zlato, a kao sportaš sam i ja ove godine uzeo naslov prvaka (ukupno sedmi). Maja i Mia su se ozbiljno posvetile treniranju nakon školske godine, i cijelo ljeto su bile jako redovite na treninzima. Njihovo veliko prijateljstvo je pomoglo da uspiju postići ovaj veliki rezultat jer čim postoji sklad među njima onda i čamac puno bolje plovi. Da se radi o velikom potencijalu govori činjenica da zajedno treniraju niti šest mjeseci, rekao nam je trener Udovičić. Time je, kako kaže, zatvorena veslačka sezona i slijedu tek poneke lokalne regate, poput "Lima 500" kojeg organizira rovinjski klub. Nadaju se povoljnoj epidemiološkoj situaciji i da će se ove godine regata ipak održati krajem listopada.

Nedavno je mladim veslačima dodatni potstreh donio i posjet olimpijskog pobjednika iz Tokija, Valenta Sinkovića, koji je zajedno sa članovima kluba Arupinium proveo pet dana u Rovinju i pozdravio njihova nastojanja i želju za daljnjim napredovanjem. Do petka smo svaki dan on i ja odrađivali treninge u skifovima (ukupno 70 km), rekao je Nickol Udovičić

Za budućnost veslačke tradicije u gradu Svete Eufemije ne treba strahovati, upravo zbog 45 dječaka i djevojčica (od 8 do 18 godina) koji trenutno marljivo i svakodnevno treniraju uz suport i na ponos sportskih djelatnika kluba. Stoga za bogatu žetvu veslačkih medalja na mnogim domaćim i međunarodnim natjecanjima, zasigurno možemo očekivati od nadarenih rovinjskih snaga. (Ivan Ban)

Njihovu utrku možete pogledati na video snimci od 15.30 minute.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR / RECEPCIONARKA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA U PROIZVODNJI

Do: 31.08.2021.

ŠORIĆI, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČISTAČ/ICA

Do: 01.10.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA