Daus za podizanje kvalitete obrazovanja odraslih

0
Emil Daus
Emil Daus

Tijekom saborske rasprave u sklopu prijedloga Zakona o obrazovanju odraslih, zastupnik IDS-a Emil Daus pozdravio je inicijativu za promjenama koje bi trebale podići razinu kvalitete provedbe programa obrazovanja odraslih i vrednovanja skupova ishoda učenja te omogućiti priznavanje prethodno neformalno i informalno stečenih znanja i vještina.

Zastupnik je potvrdio da je prijedlog zakona, uz određene korekcije koje bi trebale biti nadopunjene do drugog čitanja prihvatljiv, ali uz maksimalnu podršku i pomoć resorne agencije i ministarstva. Istaknuo je da kod srednjoškolskih ustanova koje nemaju velik broj polaznika u programima obrazovanja odraslih, ostvareni prihod ne bi bio dovoljan za pokrivanje svih troškova poslovanja u novim zakonskim uvjetima i da ne bi bilo dobro izjednačiti ustanove koje provode isključivo obrazovanje odraslih sa srednjim školama, koje uz redovno obrazovanje provode i obrazovanje odraslih.

„U nekim školama je znatan broj nastavnika koji u redovnom obrazovanju nemaju puno radno vrijeme i upravo kroz programe obrazovanja odraslih nadopunjuju svoju normu unutar iste ustanove, što zadovoljava i same kadrovske potrebe obrazovanja odraslih. Nadamo se da ćete prijedloge uzeti u obzir i uvrstiti ih u sam prijedlog zakona do drugog čitanja“, zaključuje Daus.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa