Dali apartman na korištenje bez naknade i oštetili firmu

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave istarske dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 42-godišnji Slovenac i 60-godišnji hrvatski državljanin počinili kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju te povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Policija sumnjiči 60-godišnjaka, kao osobu ovlaštenu za zastupanje trgovačkog društva iz Pule i 42-godišnjaka, kao osobu koja je vodila poslovanje trgovačkog društva da od 31. ožujka 2016. godine do 10. rujna 2019. godine nisu postupali s pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika, već protivno obvezi zaštite imovinskih interesa trgovačkog društva.

 

Tereti ih se da su dvjema pravnim osobama omogućili korištenje apartmana u poslovne svrhe, bez plaćanja naknade za korištenje imovine, iako su pravne osobe po toj osnovi ostvarile prihode. Na taj su način oštetili trgovačko društvo iz Pule za najmanje milijun kuna.

Također je utvrđeno kako su 60-godišnjak i 42-godišnjak prikrili knjigovodstvene isprave, odnosno ulazne i izlazne račune, izvode žiro računa i druge isprave te poslovne knjige trgovačkog društva za razdoblje od 2016. do 2019. godine. Protiv osumnjičenih se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR / KONOBARICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR U DOMU ZA STARIJE

Do: 13.09.2021.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA