Peršurić obišao prvaše

Pogledajte fotografije svih porečkih prvašića!

0
Loris Peršurić s 1.a razredom OŠ Finida
Loris Peršurić s 1.a razredom OŠ Finida

U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna, koji ove godine traje od 4. do 10. listopada, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je, zajedno s ravnateljicom Osnovne škole Poreč Marijom Mufić Santin, ravnateljicom Osnovne škole Finida Anitom Sijerković Radin i ravnateljicom Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ Ester Zarli, posjetio 150 učenika svih prvih razreda osnovnih škola, kako matične, tako i područnih, te im darovao majice s logom škole, poželio uspješan rad i puno novih znanja i iskustava u školi.

Majice su, već tradicionalno, poklon Grada Poreča prvašićima svih porečkih osnovnih škola u Dječjem tjednu, a biraju ih i izrađuju sve škole po svom ukusu. Učenici svakog razreda dobivaju majicu druge boje, a koriste ih najčešće tijekom sportskih, te drugih školskih susreta. 

 

Dječji tjedan obilježava se mjesec dana nakon početka školske godine, pa je tijekom posjeta gradonačelnika s prvašićima bilo o govora o onome što su već naučili u školi, predmetima i aktivnostima koje im se najviše sviđaju, o novim školskim obavezama, o tome što radi gradonačelnik, što se može dodatno urediti i napraviti, a prvašići su svojim gostima i otpjevali pjesmice koje su naučili.

Osnovna škola Poreč sada broji 70 učenika i to u tri prva razreda kod učiteljica Jasne Cvijanović-Slacki, Bojane Popić i Jasminke Goldašić, te Irene Arvaj u Područnoj školi Žbandaj. U Osnovnoj školi Finida u tri razreda upisano je 67 učenika i to kod učiteljica Ankice Ritoša, Ivane Pećine i Đane Maričić, te kod Vanese Vadinjof u Područnoj školi Nova Vas. Majice je dobilo i 13 prvašića TOŠ „Bernardo Parentin“ i učiteljica Vilma Pulin Sirotich.

Majice su, kao i besplatne predstave „Tri sestre“ i „Vitez željeznog srca“ Teatra Naranča za vrtićarce i učenike, dar Grada Poreča u Dječjem tjednu, a cijeli će tjedan biti u znaku aktivnosti za najmlađe – od izleta i radionica, do predstava i bajkaonica.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/RKA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

OPERATER/KA NA STROJEVIMA

Do: 31.08.2021.

ŽMINJ, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODITELJ/ICA PRODAJE I DIZAJNA

Do: 31.08.2021.

NOVA VAS, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČISTAČ/ICA

Do: 01.10.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA