Ponovno priznanje

Labin u najužem izboru za najbolji grad u Hrvatskoj u dvije kategorije

0
Gradonačelnik Valter Glavičić
Gradonačelnik Valter Glavičić

Grad Labin se ponovno, četvrtu godinu zaredom, našao u prestižnom društvu najboljih gradova u Hrvatskoj u već dobro znanom istraživanju Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos. Spomenutim istraživanjem 34 gradova bori se za titulu u pet kategorija, a Grad Labin se pronašao u čak dvije kategorije: nominiran  je u kategoriji kvalitete života, a pokušati će obraniti titulu i u kategoriji obrazovanja i mladih.

Trenutno su poznati gradovi kandidati za pobjednike u pet od ukupno sedam kategorija izbora najboljih gradova. Riječ je o kategorijama obrazovanje i mladi, gospodarstvo, kvaliteta života i najveći napredak, a upravo se nagrada za potonju kategoriju prvi puta dodjeljuje.

U najuži izbor najboljih gradova u kategoriji obrazovanje i mladi uvršteno je 15 gradova koji imaju najbolje pokazatelje, odnosno najviše udjele u ukupnome indeksu šest promatranih kriterija. Kriteriji su, između ostalih, proračunsko izdvajanje za obrazovanje, mlade i socijalnu politiku, broj djece po odgajatelju u vrtiću i prosječna proračunska izdvajanja za stipendije i školarine.

 

Kad je u pitanju lista gradova u najužem izboru za najbolji grad u obrazovanju, u kategoriji srednjih gradova, uz Labin kandidati su i Crikvenica, Poreč, Rovinj i Umag.

U kategoriji kvalitete života gradovi su, među ostalim, rangirani prema pokazateljima prosječni dohodak po stanovniku, prosječnome broju zaposlenih na tisuću stanovnika, proračunskim izdvajanima za kulturu i indeksu efikasnosti gradske uprave, a na ovom polju Labinu su protukandidati Poreč, Rovinj, Sveta Nedelja i Zaprešić.

„Priznanje ulaska u finale ovog renomiranog izbora po četvrti put veliki je poticaj da nastavimo svakodnevno razvijati naš grad. Veseli nas da su projekti poput gradnje Doma za starije, priznanja Grada za mlade i brojnih mjera koje donosimo prepoznate i što zasigurno mogu poslužiti i drugima kao primjer. Važnije od samog priznanja je osluškivati ljude, naše sugrađane, provoditi projekte koji rješavaju konkretne potrebe svakog pojedinca. U vođenju jednog grada upravo je to najljepši osjećaj, kada konkretnim mjerama pozitivno utječeš na kvalitetu života svojih sugrađana.“- izjavio je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić

Nagrade najboljima bit će dodijeljene 21. listopada u Novom Vinodolskom.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SOBAR/ICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODITELJ/ICA PRODAJE I DIZAJNA

Do: 31.08.2021.

NOVA VAS, ISTARSKA ŽUPANIJA