Pogledajte koje su najutjecajnije žene u istarskom gospodarstvu!

0
Virna Višković Agušaj, prva na listi najutjecajnijih žena u istarskom gosodarstvu
Virna Višković Agušaj, prva na listi najutjecajnijih žena u istarskom gosodarstvu

Virna Višković Agušaj, predsjednica Uprave Holcim Koromačno, još je jednom potvrđena kao najutjecajnija žena u gospodarstvu Istarske županija. Ovaj put prema istraživanju zastupljenosti žena u vođenju tvrtki u Hrvatskoj kojega je provela Gloria, najutjecajniji hrvatski ženski magazin. Među četrdeset predsjednica uprave tvrtki iz Hrvatske Virna Višković Agušaj je smještena na 14. mjesto.

Podsjetimo, prema istraživanju koje je prije dvije godine proveo poslovni tjednik Lider pripalo joj je 20. mjesto na listi od pedeset najmoćnijih predsjednika uprava općenito.

Još četiri Istranke nalaze se na rang listi predsjednica uprava: Zrinka Bokulić iz Lagune Novigrad rangirana na 33. mjesto, Nerina Zec iz Agrolagune Poreč na  34. mjestu i Gordana Deranja iz Tehnomonta Pula na 37. mjestu.

Članice uprava

U kategoriji članica uprava 40. mjesto među 234 žene zauzimaju Mihaela – Claudia Dimitrescu i Zora Ilić iz TDR-a Rovinj, a Istranke koje slijede su Damira Rančić iz Plave lagune Poreč na 70. mjestu, Denis Zupičić iz Holcim Hrvatska Koromačno na 72. mjestu, Sanja Radas iz Carel Adriatic Labin na 82. mjestu, 112. je Pernille Lind Olsen Iz Hempel Umag, 117. je Marina Kraljević iz Arena Hospitality Group Pula, Klaudija Paljuh i Emanuela Vukadinović iz Istarske kreditne banke Umag dijele 156. mjesto, na 182. mjestu nalazi se Marina Marjanović iz Mima namještaj Pula, na 183. mjestu su Marina Božac i Aida Hodžić iz Eurotradea Rovinj, 204. je Danijela Kontić iz Agrolagune Poreč, 205. je Silverija Prodanović iz Automatic Servisa Buzet, Sandra Gobin i Edita Petaros smještene su na 216. mjesto, a Sandra Fonović iz MCZ Labin na 227. mjesto.

 

Direktorice

Od 212 žena u kategoriji direktorica samo su tri Istranke, od čega dvije Pazinjanke: Aleksandra Krebel Kostrenčić iz Kamena Pazin na 75. mjestu i Adriana Ritoša iz Ritoša Brati Pazin na 148. mjestu. Treća je Mirela Jakša iz TGT Adriatic Pula na 185. mjestu.   

Predsjednice nadzornih odbora

Među 82 predsjednice nadzornih odbora najbolje je rangirana Klaudija Čikada iz Ceste Pula, koja se nalazi na 41. mjestu, a slijedi je na 42. mjestu Marija Medić iz Valalte Rovinj. Amra Pende iz Alpha Adriatica Pula zauzela je 49. mjesto, 61. je Marijanka Prosen iz Bifix Buje, 73. je Ivana Širić iz Mirne Rovinj, a 74. Marija Griparić iz Jedinstva Labin.

Članice nadzornih odbora

Lista članica nadzornih odbora broji 348 žena, a najbolje plasirana Istranka je Snježana Ceković iz Bina Istre Lupoglav na 55. mjestu. Slijedi Marica Kurtek iz Plave lagune Poreč na 111. mjestu, 121. mjesto zauzela je Marina Cvitić iz Holcima Hrvatska Koromačno, na 202. mjestu su Amra Pende i Lorena Škuflić iz Arena Hospitality Group Pula, 211. je Đovana Precali iz Valalte Rovinj, 251. je Vesna Žmak iz Spiro Umag, 259.  je Marina Vidić iz Istarske kreditne banke Umag, 274. je Lorna Lisjak Makin iz Istarskog vodovoda Buzet, 291. je Silvana Zanini iz Duran Pula, Miroslavi Goričnik – Gojsalić iz Lagune pripada 298. mjesto, Jeleni Potočki iz Agrolagune Poreč 306. mjesto, Danica Klapčić i Zdenka Ilić iz Jedinstva Labin su na 325. mjestu, a na 377. mjestu je Alide Vranek iz Vodovoda Pula. (R.S.)   

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa