Strijelci iz Buja pobjednici istarskog streljačkog turnira

0
Udruga praktičnog streljaštva 'Scopum' Buje
Udruga praktičnog streljaštva 'Scopum' Buje

U organizaciji Udruge praktičnog streljaštva Scopum iz Buja 2. listopada je na strelištu SD Gusar u Novigradu održan III. Istra Shotgun Steel Challenge 'Scopum', natjecanje u gađanju metalnih meta.

Nastupilo je 30 natjecatelja u osam ekipa i to članovi KPS Bastion iz Karlovca, UPS Wild Dogs iz Umaga, UPS Scopum Buje, Hoplološko društvo Pula, PSC Reful Rijeka, te SD Zdenko Žnidarčič iz Republike Slovenije.

Ekipno je prvo mjesto osvojio UPS SCOPUM 1, drugo je Hoplološko društvo Pula 1, a treće KPS Bastion 1. Pojedinačno je najbolje gađao David Kuček iz UPS Scopum, drugo mjesto pripalo je Edgaru Franjulu iz Hoplološko društvo Pula, a treće Ivanu Miletiću iz KPS Bastion.

 

U konkurenciji seniora najbolji strijelac bio je Edgar Franjul iz Hoplološko društvo Pula, kojemu je ujedno pripao i naslov najbržeg strijelca turnira, a drugo i treće mjesto zauzeli su Goran Erdeljac i Marin Letina iz KPS Bastion.

„U sklopu natjecanja zahvaljujemo se prijateljima Udruge i to Proizvodnom obrtu 'Porton' Valmi Fabris iz Novigrada, AC 'Paganini' iz Umaga, UO 'San Marco' iz Buja, Delta 85 d.o.o. iz Pule, kao i SD Gusar Novigrad, a poglavito Valteru i Giovanniju Cernogoraz. S obzirom na to da UPS Scopum i dalje ne posjeduje svoje strelište, zbog čega smo prisiljeni ići na udaljena strelišta, pa čak i u Sloveniju, a rezultati su konstantni i sve bolji, nadamo se de će se u suradnji s Gradom Buje i to ostvariti“, poručuje Dalibor Fintić, predsjednik Udruge praktičnog streljaštva 'Scopum'.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa