Poreč: U Domu obilježen Međunarodni dan starijih

0

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesnom Kordić i predsjednikom Upravnog vijeća Doma Francom Dobrilovićem, posjetio je porečki Dom za starije i nemoćne, te korisnicima čestitao njihov dan.

Dobrodošlicu gostima na prigodnoj svečanosti u dvorištu doma, zajedno s korisnicima, zaželjela je ravnateljica Doma Tihana Mikulčić i djelatnici. Mikulčić je podsjetila kako Dom ove godine obilježava i 14 godina od otvorenja, a cijelo to vrijeme uživa stalnu podršku Grada kroz sufinanciranje smještaja svih korisnika u iznosu od 55%, ali i ostalih programa poput medicinske rekreacije, posudbe medicinskih pomagala, hospicija (skrbi u kući) i ostalih aktivnosti.

 

- U godini iza nas falilo nam je druženje s vama, pa nam je lijepo vratiti se. Kao što ste možda već čuli, Grad aktivno radi na projektu proširenja Doma za starije i nemoćne osobe Poreč i očekujemo da ćemo tim projektom ostvariti dodatnih 30-40 mjesta za nove korisnike. Poreč je uvijek bio socijalno osjetljiv grad, grad koji brine o svim svojim generacijama, pa nam je nakon izgradnje dvije škole i tri vrtića, prioritet briga o našim sugrađanima koji su stvorili Poreč u kojem danas živimo i koji volimo., rekao je gradonačelnik Peršurić.

Za dobru atmosferu u dvorištu Doma bili su zaduženi pjesnik i svirač Drago Draguzet i spisateljica Avelina Damijanjević Draguzet, a za domaće fritule su bili odgovorni učenici Turističko ugostiteljske škole Anton Štifanić iz Poreča.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR / KUHARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR / SOBARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČISTAČ/ICA

Do: 01.10.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA