Načelnik Medulina primio nagrađene veslače

0

U općinskoj vijećnici načelnik Općine  Medulin, Ivan Kirac, priredio je prijem za veslače Veslačkog kluba Medulin koji su ostvarili izvrstan uspjeh na Hrvatskom veslačkom prvenstvu 2021. održanom od 17. - 19. rujna u Zagrebu.

Veslački klub Medulin je nastupio u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji a najbolji uspjeh ostvarili su veslači: Matija Matika, Lucijan Boljun, Daniel Milošević i Adrian Ilisić u juniorskom četvercu bez kormilara, s osvojenom broncom i Matija MatikaLucijan Boljun u juniorskom dvojcu bez kormilara, s osvojenim srebrom.

 

Predsjednik Kluba Saša Naumović zahvalio je Općini Medulin na prijemu, ali i na podršci koju Općina godinama daje Klubu i to kroz izravno financiranje putem sportske zajednice, ali i ulaganjem u uređenje klupskih prostora. Klub iz općinskih sredstava i iz sredstava sponzora ulaže u nabavu plovila, tako da se može reći da je Klub vrhunski opremljen i da ima odlučne uvjete za rad. Osim toga, sam smještaj Kluba u medulinskom autokampu, idealan je i za trčanje u prirodi, a česti za treninge koriste i Vižulu.

Trener Mladen Pavelić također se zahvalio Općini, ali je istaknuo veliku požrtvovnost svih veslača, njihovu želju za uspjesima, ozbiljnost i upornost na treninzima. Tijekom vremena kada je bilo onemogućeno treniranje, zbog pandemije Korona virusa, Klub je izgubio dosta veslača, ali  su ostali najuporniji. Sada  ponovno treba raditi na privlačenju djece i mladih u Klub.

Matija i Adrian izjavili su kako nije bilo teško trenirati cijelo ljeto, počinjati trening već u 6 ujutro, ali su nedostajala natjecanja, te je do ovog prvenstva zapravo bilo jako teško ocijeniti kakve su njihove šanse za uspjeh, ali pokazalo se da se trud isplatio i da su odlično radili cijelo ljeto.

Načelnik Ivan Kirac prisjetio se i svojih „veslačkih“ dana, kada uvjeti za treniranje nisu ni izdaleka bili ovako dobri. Općina ima plan za nastavak uređenja Centra za sportove na vodi, tako da će se veslačima u susjedstvu pridružiti i drugi sportaši. Osim toga planira se urediti i druga Kula i parkiralište, a postavljanjem psiholoških brana i onemogućavanjem divljih sidrenja brodica omogućiti će se lakši ulazak u vodu plovilima i sigurnije treniranje.

Zahvalio se trenerima, veslačima i svim sportašima koji Općinu Medulin profiliraju kao Općinu zdravog života i aktivnih mladih ljudi, osobito pohvalivši i rekreativni program Veslačkog kluba „Medicinka“ u kojeg se mogu uključiti i mještani srednje i starije životne dobi.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR / KONOBARICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

OPERATER/KA NA STROJEVIMA

Do: 31.08.2021.

ŽMINJ, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODITELJ/ICA PRODAJE I DIZAJNA

Do: 31.08.2021.

NOVA VAS, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/CA NA ODRŽAVANJU ČISTOĆE U ODSJEKU USLUŽNIH POSLOVA

Do: 31.12.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA