Odbojkaški klub Vodnjan proslavio 20 godina rada

0
Foto: Facebook Vodnjan-Dignano
Foto: Facebook Vodnjan-Dignano

Odbojkaški klub Vodnjan proslavio je 20 godina uspješnog rada. Tijekom svojih prvih 20 predstavljao je Vodnjan na najljepši mogući način na sportskim terenima diljem zemlje, te je klub za rođendan od Sportskog saveza Grada Vodnjana dobio i prigodnu plaketu.

OK Vodnjan utemeljen je 14. rujna 2001., kada je za prvog trenera izabran Aljoša Vučetić, a za tajnik Daniele Manzin. Već prve sezone po osnivanju klupska ekipa seniorki nastupala je u III. Hrvatskoj ligi 2001/2002. Prve sezone za klub su igrale L. Fioranti, M. Banković. M. Mandić, N. Faris, M. Černi, L. Golac, A. Lukić, T. Cetina, A. Šimić, L. Radošević, A. Kevrić, N. Mijatović, E. Roša i L. Lukić.

Od početaka odbojkašice iz Vodnjana nižu uspjehe, a klub postaje rasadnik novih odbojkaških nada. Premijerni nastup u I.B Hrvatskoj ligi 2012./2013., pod vodstvom trenera Gordana Ćorića, bio je više od očekivanja – u konkurenciji 10 ekipa osvojile su 4. mjesto.

 

Među uspjehe treba istaknuti i da je ekipa u kategoriji djevojčica bila prvak Istre 2015., uspjeh su ostvarile i 2016., a mlađe kadetkinje su 2017. osvojile 4. mjesto u Istri i na državnom prvenstvu.

Klub danas ima šest kategorija i školu odbojke. Seniorke se natječu u II. hrvatskoj odbojkaškoj ligi Zapad, a druge kategorije nastupaju na županijskom nivou. Kroz godine su ih vodili treneri Aljoša Vučetić, Boris Debeljuh, Borivoj Kralj, Tihana Celija, Daniele Manzin, Gordan Ćorić i Marina Ćorić. Predsjednici su bili Aljoša Vučetić, Tedi Chiavalon, Dalibor Racan te Boris Debeljuh, koji i sada vodi OK Vodnjan.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR / KUHARICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/ICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČISTAČ/ICA

Do: 01.10.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA