Povodom Svjetskog dana turizma

TZ Medulin organizira obilazak Vižule, Kamenjaka i Malina

0
Vižula
Vižula

Upravni odjel za turizam Istarske županije već šestu godinu za redom organizira obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri, koji se ove godine održava pod geslom „Turozam za uključiv razvoj''. Programu obilježavanja atraktivnim besplatnim programima koji će biti održani u Medulinu i Premanturi pridružila se i Turistička zajednica općine Medulin u suradnji s općinom Medulin te Javnom ustanovom Kamenjak.

U Medulinu će 2. listopada od 10 do 12 sati za sve posjetitelje biti otvoren Malin, ili vjetrenjača na rivi, a od svoje domaćice posjetitelji će čuti priču o povijesti ovog simbola Medulina i čuvaru njegova porta izgrađenom prije 140 godina.  

Od 14 do 18 sati besplatna će biti šetnja VR naočalama Arheološkim parkom Vižula. Svima koji to još nisu učinili svakako savjetujemo da zavire u svijet prije 2000 godina i doba antike.  A kako su živjeli drevni Rimljani saznat će svi oni koji u 16 sati krenu u vođeni obilazak Arheološkog parka Vižula. VR naočale i ovoga će puta posjetiteljima ovog zanimljivog programa dočarati život starih Rimljana.

 

I sljedećeg dana 3. listopada bit će zanimljivo u Medulinu, kada od 10 do 18 sati možete sami obići Arheološki park Vižula uz VR naočale, ili se u 11 sati možete pridružiti vodiču koji će posjetiteljima predstaviti bogatu povijest ovog medulinskog poluotoka.  Kao i dan ranije Malin na rivi bit će otvoren za sve posjetitelje od 10 do 12 sati.

U sklopu obilježavanja Svjetsko dana turizma 2. listopada bit će organiziranja edukativna šetnja Kamenjakom, u organizaciji Javne ustanove Kamenjak. No, u šetnju ovim zaštićenim područjem 2. listopada može krenuti samo 20 osoba i to uz isključivu najavu putem e- maila. Rok za prijavu je 1. listopada u 12 sati.

Do istoga datuma zainteresirani se mogu prijaviti e-mailom za obilazak Kamenjaka stazom Orhideja.  Za ovaj obilazak potrebno je imati vlastiti bicikl, a isti program bit će održan 2. i 3. listopada. Maksimalan broj sudionika je 30, a s vodičem će se naći na parkiralištu na ulazu u Premanturu. Obilazak zaštićenog krajobraza Kamenjak trajat će oko tri sata te je prilagođen rekreativcima i djeci iznad 10 godina. Više informacija i prijave možete pronaći na službenim stranicama TZ Istre https://www.istra.hr/hr/svjetskidanturizma2021

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa