U Istri završeno snimanje filma Pelikan

0
Tomislav Krnić i Željka Burić (foto: Sara Horvatić)
Tomislav Krnić i Željka Burić (foto: Sara Horvatić)

U Umagu je prošlog vikenda završeno snimanje debitantskog dugometražnog igranog filma „Pelikan“ redatelja Filipa Herakovića, koji je uz Nikolinu Bogdanović i autor scenarija.

Naslovnu ulogu u filmu tumači Edi Ćelić, glumac riječkog HNK Ivan pl. Zajc, a uz njega ćemo u „Pelikanu“ gledati i Tanju Smoje, Valentinu Lončarić, Ninu Sabo, Tenu Nemet Brankov, Ana Mariju Veselčić, Biljanu Lovre, Stojana Matavulja, Gorana Košija, Ivana Glowatzkog, Marka Petrića, Gordana Marijanovića, Dražena Šivka, Vanju Gvozdića, Peđu Gvozdića, Antonia Abresciu te Antonia Scarpu.

Direktor fotografije je Tomislav Krnić, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Dubravka Skvrce, majstorica maske Matea Katunar, montažerka Iva Ivan, a producenti filma su Tamara Babun i Matija Drniković iz produkcijske kuće Wolfgang&Dolly.

 

„Ovo je snimanje u odnosu na standard bilo kratko, međutim za nas veliko putovanje. Istra se pokazala kao sjajan domaćin, a naša ekipa je cijelom projektu, pa tako i svim izazovima na koje smo nailazili, pristupila neizmjerno predano i složno, tako da se nadamo da ćemo vrlo brzo dobiti priliku ponovo se okupiti i snimati neke nove priče. U međuvremenu nastavljamo raditi kako bismo završili „Pelikana“ i radujemo se susretu s publikom sljedeće godine“, poručili su iz producentske kuće Wolfgang&Dolly.  

Podsjetimo, „Pelikan“ je film o nogometnom golmanu Josipu koji se nakon ozljede zadobivene na odmoru oporavlja u toplicama. Ozljeda je toliko ozbiljna da je u pitanje dovedena i njegova karijera. Suočen s velikom životnom promjenom, Josip prolazi kroz krizu identiteta i pokušava pronaći način kojim bi iznova stvorio sebe. Nakon neuspjelih posjeta njegove djevojke i prijatelja, prilika da se predstavi kao netko drugi stvara se kada ga na konferenciji, koja se odvija u hotelu u kojem je na rehabilitaciji, zamjene za Branimira Novaka, prodajnog predstavnika robotskih usisavača.

Film je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra za mikroproračunski film, kao i sredstvima Grada Rijeke za javne potrebe u kulturi.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI RADNIK / KUHINJSKA RADNICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / KUHARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA U PROIZVODNJI

Do: 31.08.2021.

ŠORIĆI, ISTARSKA ŽUPANIJA