Osumnjičenik za silovanje u Trstu poznat hrvatskom pravosuđu

0
Ilustracija (foto: Davor Javorović/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Davor Javorović/PIXSELL)

Tršćanska je policija uhitila 38-godišnjeg Slovenca iz Kopra zbog sumnje na silovanje dvadesetogodišnje turistkinje iz Slovačke. Kako javlja Primorski dnevnik, 38-godišnjak, koji je više puta bio predmetom obrade slovenskog, hrvatskog i talijanskog pravosuđa, ujedno je i kršio kućni pritvor u kojem je bio zbog krađe i napada na službenu osobu.

Naime, predmetnog dana, iako je trebao biti u kućnom pritvoru, 38-godišnjak je s prijateljima otišao u grad proslaviti rođendan, te je upoznao djevojke iz Slovačke. Prema pisanju Primorskog dnevnika, zabava se nastavila u njegovom stanu uz alkohol i droge. Kad je većina sudionika napustila stan, osumnjičenik se namjerio na jednu od 20-godišnjih djevojaka. Druga je s jednim od njegovih prijatelja već otišla u drugu prostoriju.

 

Karabinjeri su, prenosi Primorski dnevnik, izvijestili da je osumnjičeni mladu turistkinju prisilio na spolni odnos. Kasnije je pobjegla iz stana i telefonom obvijestila prijateljicu, koja je još uvijek bila u stanu. Nakon razgovora, prijateljica je uz izgovor otišla iz stana, ali ju je osumnjičeni pratio, presreo i počeo dirati po intimnim dijelovima. Usprkos tome, uspjela je pobijeći i pozvati pomoć, objavili su karabinjeri. Djevojke su odvedene u bolnicu, a muškarac u zatvor Coroneo. Djevojke su kasnije otišle u Slovačku, piše Primorski dnevnik.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa