Dom za starije Labin: Prizemlje izgrađeno, slijedi rast u visinu (video)

0
Prizemlje budućeg Doma za starije na Katurama
Prizemlje budućeg Doma za starije na Katurama

Krajem rujna, pet mjeseci nakon početka izgradnje, završeni su betonski i grubi građevinski radovi na prizemnom dijelu budućeg Doma za starije osobe na Katurama, a misli građevinara bile su usmjerene na početak izgradnje njegovog središnjeg dijela na dvije etaže gdje će se nalaziti glavni smještajni kapaciteti. Više o tome rekao nam je Nikola Oroz, inženjer gradilišta.

„Završena je sjeverna konstruktivna dilatacija s budućim javnim prostorijama: kuhinja, blagovaonica, kotlovnica, javne sanitarije i prostorije za domare. U tijeku je izvođenje radova na južnoj konstruktivnoj dilataciji. Zidovi su gotovi, trenutačno radimo stropne ploče. Izvedena je iznad prostorije za dnevni odmor, a danas radimo ploče iznad ulaznog hola gdje će se nalaziti recepcija. U planu je izgradnja središnjeg dijela na dvije etaže glavnog smještajnog kapaciteta“, kaže Oroz.  

Očekuje se da će taj dio biti završen do kraja godine kako bi se s ulaskom u novu godinu moglo početi s obrtničkim radovima, a žbukanje i fasaderski radovi došli bi na red u proljeće, što je za njih najpovoljnije doba godine. (Tekst: Robi Selan, foto i video: Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa