Rovinjski Blu u dva mjeseca bitno napredovao, a već je bio dobar

0
Ekipa restorana Blu (foto: Kult plave kamenice)
Ekipa restorana Blu (foto: Kult plave kamenice)

Svakodnevni rad kuhare čini boljima. Oni automatski čine restoran boljima. Ekipa rovinjskog Blua predvođena chefovima Rokom Nikolićem i Markom Aćimovićem cijelo je ljeto radila pod visokim pritiskom, s vrlo mnogo gostiju. Budući da je riječ o mladim ljudima, pritisak i dugi sati u kuhinji nisu ih umorili, nego su ih doslovno ojačali i unaprijedili njihov odnos prema kuhanju, piše Kult plave kamenice.

Kad smo u Blu jeli prije malo više od dva mjeseca, hrana nas je ugodno iznenadila. Sva su jela bila ukusna, razigrana, lijepo prezentirana: predjelo od škampa bilo je odlično. No, srpanjski Blu, koji je nudio riblje, mesne i vegetarijanske degustacijske menije, zadržavao se u okviru ambicioznije bistronomije. Dva mjeseca kasnije Blu se pomaknuo prema višim žanrovima.

Blu u zadnjem dijelu sezone nudi samo jedan meni, pod imenom Borrowed Heritage: radi se, dakle, o modernim verzijama pojedinih tradicijskih jela, plus nekoliko originalnih recepata, piše Kult plave kamenice.

 

Terina od jezika modernistička je, elegantna i lijepa interpretacija šalamaštanog jezika, narodnog jela iz Imotskog, pripremljena od istarskog, boškarinova mesa....Blu, smješten par metara od mora s pogledom na pučinu i Rovinj, definitivno spada u užu grupu vodećih rovinjskih restorana. Šteta je što se zatvaraju za nekoliko dana. Otvorit će negdje početkom travnja, piše Kult plave kamenice.

Prvi članak o tom restoranu, koji je proglašen "vjerojatno najvećim bistronomskim iznenađenjem godine u Istri", pročitajte ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa