gradonačelnik zagreba posjetio pazin

Tomašević: ‘Ima stvari koje Zagreb može naučiti od gradova u Istri‘

0
Tomislav Tomašević (foto:Marin Tironi/PIXSELL)
Tomislav Tomašević (foto:Marin Tironi/PIXSELL)

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u subotu je boravio u Pazinu kako bi podržao listu Možemo! za gradsko vijeće Pazina. Podsjetio je da nakon svibanjskih lokalnih izbora platforma Možemo! ima dvije gradonačelničke pozicije u Hrvatskoj - u Zagrebu i u Pazinu, javlja Jutarnji.

"Nedostajalo je samo petnaestak glasova na svibanjskim lokalnim izborima da osvojimo još jednog vijećnika u gradskome vijeću Pazina, što potvrđuje kako je svaki glas bitan. Pokazalo se u ovih par nekoliko mjeseci što se u Zagrebu i u Pazinu može napraviti, međutim za veće promjene je potrebna većina u gradskome vijeću" - naglasio je Tomašević. Pozvao je građane Pazina da izađu na izbore i podrže listu Možemo! da bi, kaže, "gradonačelnica Suzana Jašić krenula dalje sa svim promjenama koja je obećala u kampanji", piše Jutarnji.

 

"Ima nekih stvari gdje grad Zagreb može naučiti od gradova u Istri poput Pazina, ali i obrnuto. Sigurno područje gospodarstva i turizma je područje gdje definitivno možemo surađivati. Neke su se stvari u Pazinu već pokrenule, one će se nadograditi i unaprijediti s novom vlašću. Moramo što više uključivati građane u donošenju odluka, to je je nešto što je i naša politička vrijednost u Zagrebu i tu možemo zasigurno surađivati", poručio je Tomašević, javlja Jutarnji.

Pazinska gradonačelnica Suzana Jašić izjavila je kako su članovi platforme Možemo pokušali biti konstruktivni, no nažalost se gradsko vijeće ni u tri pokušaja nije uspjelo konstituirati pa je pozvala građane da se u što većem broju odazovu izborima, izvješćuje Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa