Raste prodaja nekretnina u Istri, najtraženije kuće s bazenima

0
Ilustracija (foto: Grgo Jelavić/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Grgo Jelavić/PIXSELL)

Tijekom ovog ljeta na nekretninskom tržištu Kvarnera i Istre zabilježen je rast od čak 40 posto u odnosu na iznimno uspješnu 2019. godinu, javlja Jutarnji s kojeg prenosimo dio članka u nastavku.

U agenciji Dogma nekretnine ističu da je u tom razdoblju zabilježen i porast prodaje nekretnina veće vrijednosti, ekskluzivnih nekretnina, od gotovo 500% u usporedbi s prijašnjim godinama. Naravno, nije jednaka potražnja za svim nekretninama na tom području.

Pandemija koronavirusa i izolacija dovele su do toga da mnogi traže nekretninu na obali ili u blizini obale dostupnu vozilom.

 

- Najtraženije su kuće za odmor s bazenima, na području Istre i Kvarnera, nekretnine na specifičnim i traženim lokacijama, na primjer prvi red do mora, kojih drastično nedostaje. Međutim, posebno nas je iznenadio i porast prodaje nekretnina koje nisu za odmor, nego u gradovima i za svakodnevni život, što je odraz promjene percepcije prostora u kojem boravimo i provodimo veći dio dana, a što je vrlo vjerojatno upravo posljedica lockdowna - smatra Branko Papeš, direktor agencije Dogma nekretnine, javlja Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa