Kakav stan u centru Pule! Prostire se na četiri etaže

0
Foto: Koridor27/Telegram
Foto: Koridor27/Telegram

U centru Pule na jednom od predivnih kamenom popločanih uspona prema pulskom Kaštelu, u jednoj staroj zgradi, pronašli smo zbilja poseban stan. U 130 četvornih metara i četiri etaže vlasnici su uložili dvije i pol godine za uređenje, i malo je reći kako se taj proces definitivno isplatio. Kako od njih doznajemo, željeli su da svaki detalj bude na svom mjestu, no proces im je otežavala činjenica da se radi o dosta starom objektu, zgradi u kojoj se stan nalazi, piše Telegram.

“Definitivno je bilo kompleksnih intervencija jer trebalo je sačuvati što više izvornog, a dati dovoljno mjesta modernim elementima i suvremenim zahtjevima”, otkriva nam vlasnik te objašnjava što se nalazi na svakoj od etaža. Uz mali podrum tu su prizemlje, galerija i prvi kat. U prizemlju se tako nalaze kuhinja i blagovaonica, na galeriji je dnevni boravak i na katu iznad su dvije sobe i dvije kupaonice. Vlasnici ističu i kako imaju vrt što je velika blagodat, ali i da ga dijele sa susjedima.

 

Na pitanje oko uređenja interijera, kažu kako je nastao u suradnji sa Željkom Burićem iz pulskog studija Fabrika. S druge strane pak, namještaj je u stanu većinom rađen po narudžbi, dok su neki elementi poput stolaca i rasvjetnih tijela naručeni od raznih hrvatskih i inozemnih tvrtki. Kao omiljeno mjesto boravka vlasnici ističu prizemlje. Govore kako su kuhinja i blagovaonica nekako idealan prostor za druženja. Dodaju i kako je upravo ta etaža bila i baza svih ideja oko kreiranja estetike i cijele interijerske priče, pa je tako ostatak prostora koncipiran da skladno prati upravo taj dio. Osim da im životni prostor bude lijepo uređen, vlasnici su jednako željeli da bude i udoban. Suglasni su da su postigli oboje, a u nastavku pogledajte kako sve skupa izgleda, piše Telegram.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa