Poreč: Okrugli stol projekta 'I ja mogu trenirati'

0
Na okruglom stolu „I ja mogu trenirati“
Na okruglom stolu „I ja mogu trenirati“

Nakon trideset i tri mjeseca provedbe, pri kraju je projekt „ I ja mogu trenirati“ koji je značajno doprinio lokalnoj zajednici - uključio osobe s invaliditetom u zajedničke prilagođene treninge s članovima Bodybuilding kluba „Veli Jože“, organizirao savjetovalište o zdravom načinu prehrane, te otvorio prvu teretanu na otvorenom za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj. Zaključci su to donijeti na okruglom stolu održanom u sklopu projekta „I ja mogu trenirati“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Na sastanku su sudjelovali sudionici projekta, predstavnik koordinatora projekta - Bodybuilding kluba „Veli Jože“ i predstavnik Sportske zajednice Grada Poreča Dalibor Jakovčić te predstavnici partnera Grada Poreča, zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić, te Društva invalida Poreč, predsjednica Tihana Mikulčić.

Projektom "I ja mogu trenirati" koji je započeo 2018. godine, želi se poboljšati pristup sportskim aktivnostima osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju, s ciljem povećanja njihove socijalne uključenosti te stvaranja navike svakodnevnog bavljenja tjelesnom aktivnošću.

Predsjednik BBK „Veli Jože na početku je iznio informacije o broju sudionika, tijeku treninga  te zahvalio sudionicima na redovitom dolasku na treninge bez kojih ovaj projekt ne bi dostigao tako značajne razmjere. Sudionici su iznijeli izuzetno zadovoljstvo projektom jer je doprinio njihovoj integraciji u zajednicu, te fizičkom zdravlju, a istaknuli su i važnost produljenja aktivnosti i nastavak projekta. Zamjenik gradonačelnika Štifanić zahvalio se klubu na ideji i provedbi projekta, sudionicima projekta na aktivnom treniranju i druženju, te sukladno njihovim zamolbama iznio mogućnost i zalaganje za produženje aktivnosti iz projekta, kako treninga tako i savjetovanja i nakon formalnog završetka projekta.

Predsjednica Mikulčić osvrnula se na psihičku i fizičku dobrobit vježbanja za osobe sa invaliditetom, te njihovu socijalnu uključenosti u zajednicu, osobito u vrijeme COVID pandemije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa