Daus Plenkoviću: 'Mislin da se nismo kapili do kraja!'

0

U Hrvatskom saboru IDS-ov zastupnik Emil Daus 15. je rujna na aktualnom prijepodnevu upitao premijera Andreja Plenkovića kada se napokon misli dati veća ovlast regionalnim samoupravama, a time podići i njihovu odgovornost ali i učinkovitost? Zastupnik smatra da bi to rezultiralo bržim provođenjem odluka i efikasnijim rezultatima u svim područjima, poput školstva, zdravstva, prometa, itd.

Premijer je istaknuo da Vlada vodi dijaloge sa županijama, gradovima i općinama te da je Vlada doprinijela da mnogi gradovi i općine povećaju svoje vlastite prihode, neki i do 100%. Istina, Istarska županija je i prije bila više razvijenija pa je možda taj efekt bio manji.  

 

- Mislin da se nismo kapili do kraja, odgovorio je Daus, i na slikovit način pojasnio da na pet grbova povijesnih hrvatskih regija, koji se nalaze na hrvatskom grbu, četvrti po redu je koza koja predstavlja regiju Istru.

- Tu brižnu kozu muzu 30 godina i onda joj se svako toliko baci malo sjena pa je opet muzu. Ali njoj je dojadilo, kao i Istrijanima, njenim pravim gospodarima. I nitko ne traži više od onog što Ustav RH propisuje. Čega se bojimo, veće razlike među regijama? Mi ne tražimo pomoć, tražimo samo alate da možemo raditi i stvarati. Kroz nekoliko godina garantiram vidjet će se što je održivo, što nije, i vidjet će se stvarni napredak. Da decentralizacija ne bude samo kad treba pričati, nego da stvarno zaživi onako kako treba, zaključio je Daus.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/RKA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/ICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA U PROIZVODNJI

Do: 31.08.2021.

ŠORIĆI, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODITELJ/ICA PRODAJE I DIZAJNA

Do: 31.08.2021.

NOVA VAS, ISTARSKA ŽUPANIJA