Objavljeni detalji o 'bračnoj' prijevari u Umagu

0
Umag
Umag

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 7. rujna ispitalo državljanku Bosne i Hercegovine (53) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijevare.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 53-godišnjakinja tijekom 2014. godine uspostavila kontakt s oštećenim hrvatskim državljaninom (68) putem društvene mreže te se, u nakani da kod njega izazove empatiju, lažno predstavila kao zlostavljana žena koja želi pobjeći od supruga iz Bosne i Hercegovine, nakon čega mu je, koristeći njegovu lakomislenost, lažno obećavala brak navodeći da ima ozbiljne namjere s njim.

Oštećenik joj je, uvjeren kako između njih postoji ljubav i vjerujući u njezine iskrene namjere, na njeno traženje slao novac pri čemu je ona, osnovano se sumnja, izmišljala kako joj novac treba za izradu putovnice, za putnu kartu, za troškove operacijskog zahvata i liječenja, za troškove rastave braka u Bosni i Hercegovini, za hranu i druge potrebe.

 

Oštećenik je na takav način isplatio osumnjičenici iznos od oko 3.000 eura, nakon čega je ona u kolovozu 2021. godine došla u Umag kod oštećenika kako bi ga, osnovano se sumnja, i dalje lažno uvjeravala u obećani brak te joj je on kupio zaručnički prsten i ostali zlatni nakit. Osnovano se sumnja da ga je osumnjičenica tom prilikom tražila novčani iznos od 4.000 eura nakon čega je napustila Republiku Hrvatsku bez ikakve namjere ponovnog dolaska kod oštećenika i stupanja u brak.

Postoji osnovana sumnja da se osumnjičenica na štetu oštećenika imovinski okoristila za najmanje 60.000 kuna. Županijski sud u Puli-Pola je 7. rujna prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu i osumnjičenoj 53-godišnjakinji odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, opasnosti od utjecaja na sudionike kaznenog postupka i opasnosti od bijega.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa