Villa O'live u Istri jedna je od najposebnijih koje smo vidjeli

0
Foto: Večernji/privatni album, MyIstria
Foto: Večernji/privatni album, MyIstria

Jedna jako posebna priča stoji iza vile O’live u Istri. Naime, vlasnica Ivana Tomas, koja nas je već oduševljavala svojim dizajnom na primjeru vila Lara i Marko, ovom kućom postavila je posve nove kriterije kad je riječ o estetici uređenja interijera i stvaranja opuštajuće, ugodne atmsofere, Večernji iz kojeg prenosimo dio teksta u nastavku.

– Ova kuća nastala je zato što nismo imali gdje boraviti u Istri jer su naše druge dvije vile stalno bile iznajmljene… – počinje vlasnica priču te dodaje:

– Krenuli smo s idejom da napravimo mikrokuću s dvije sobe u kojoj bismo mogli boraviti kad smo slobodni. Kako to najčešće biva s arhitektima, vi njima kažete 80 kvadrata maksimalno, ali malo pomalo kuća je došla do 140 metara četvornih površine bruto, što u biti predstavlja 90 kvadrata jer velik dio otpada na krovnu terasu s koje se pruža predivan pogled na zeleni dio i more…

 

Kuća je smještena u Taru, blizu Poreča, a okrenuta je zapadno prema moru. Moderna je, u obliku slova U tako da pruža intimu i garantira zaštićenost od znatiželjnih pogleda dok sjedite na terasi ili se brčkate u bazenu.

– Riječ je o prizemnici s dvije spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama i trećom spavaćom sobom koja je trebala biti ostava, ali sam ja vidjela da je to puno bačenih kvadrata za ostavu. Slijedom toga prostor ispod stuba postao je ostava, a prvotna ostava postala je treća soba – priča nam vlasnica dok objašnjava kako je uređivala kuću, donosi Večernji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa