Sada je i službeno: Dalibor Paus novi predsjednik IDS-a

2
Dalibor Paus
Dalibor Paus

U polivalentnoj dvorani 'Žatika' u Poreču 11. rujna održan je XXXIV. po redu Sabor IDS-a, na kojem su 212 fiducijara IDS-a birali novo vodstvo za naredni četverogodišnji mandat. Sa 208 glasova 'za', Dalibor Paus je izabran za predsjednika IDS-a. Novi potpredsjednici su Valter Glavičić, Marko Paliaga, Loris Peršurić, Elena Puh Belci i Arijana Brajko Gall.

U novi saziv predsjedništva IDS-a izabrani su i Alen Golja, Igor Merlić, Anteo Milos, Emil Nimčević, Azeglio Picco, Isidora Rajković, Marko Ravnič, Srđan Srdoč te automatizmom po funkciji istarski župan Boris Miletić te predsjednica Skupštine Istarske županije Sandra Ćakić Kuhar. Također, na Saboru IDS-a izabran je i novi saziv Garantnog odbora IDS-a u koji su izabrani Samanta Barić, Ivan Beletić-Tatić, Jelena Bojić, Valter Fornazar, Marin Starčić, Aldo Šavko, Robi Zgrablić i Karl Žužić.

Održavanjem Sabora IDS-a završio je proces unutarstranačkih izbora IDS-a. Naime, Saboru IDS-a prethodili su izbori na razini podružnica, na kojima su se birala nova vodstva općinskih i gradskih podružnica te Zajednica podružnica.

 

Predsjednik na odlasku

Predsjednik na odlasku Boris Miletić u svom je izvješću o radu podsjetio da je upravo u Poreču na 25. Saboru stranke, izabran za 3. predsjednika IDS-a. "U predivnom Poreču primio sam, štafetu, palicu, pa je nekako i red da je ovdje predam dalje!", kazao je Miletić dodajući da je „došlo vrijeme da stranka zakorači u novu razvojnu fazu i da vrati pozicije koje su izgubljene na prošlim izborima. To je zadatak kojeg će preuzeti novo vodstvo, uz preduvjet da svatko od nas u ostvarenju tog cilja da svoj maksimum.“

Istaknuo je da je IDS postao i ostao prepoznatljiv politički brend koji s novim vodstvom ulazi u fazu restrukturiranja i novog rasta. "IDS je jedna od posljednjih etabliranih stranaka koja bez obzira na izborne udarce u pojedinim sredinama, ostaje utjecajna i koja čvrsto drži svoju poziciju u Istri, poručio je Miletić koji se na kraju zahvalio „svima koji su u proteklih 30 godina sudjelovali u rastu i odrastanju IDS-a, na bilo koji način. Svi smo mi zajedno dio jednog velikog, šarenog IDS-ovog mozaika u kojem bez i onog najmanjeg djelića ne bi bilo cjeline, ne bi bilo ovoga što je IDS danas. I zato vam od srca hvala!“

Novi predsjednik

Novi predsjednik IDS-a Dalibor Paus zahvalio se svima koji su na bilo koji način zadužili IDS svojim radom od samih početaka pa sve do danas, te posebice prethodnom vodstvu na čelu s predsjednikom Borisom Miletićem.  Paus se odlučio, kaže, kandidirati za predsjednika IDS-a „iz istog razloga zbog kojeg je i ušao u politiku.“

"Osjećam potrebu staviti svoje vrijeme, znanje i vještine na raspolaganje zajednici kad je to potrebno. Volim svoj kraj i svoje ljude, a politike IDS-a su mi u srcu, njih svakodnevno živim i uvjeren sam da politike naše stranke savršeno oslikavaju prioritete, interese i potrebe našeg podneblja. 

Na Sabor stranke došao sam sa snažnom podrškom članova i članica IDS-a, općinskih i gradskih podružnica, ali i kolega u Predsjedništvu. Takva razina podrške mi jako puno znači, jer sam svjestan da na izazove pred nama moći ćemo uspješno odgovoriti samo ako budemo djelovali kao tim. A IDS je i danas to, snažan i kompaktan tim. 

Pred novim vodstvom ima jako puno posla, no mi se, kao dobri Istrijani, dela ne bojimo i namjeravamo raditi na poboljšanju svakog segmenta tako složene organizacije kakva je IDS! U tome ćemo, ne dvojim ni sekunde, uspjeti!“, zaključio je novi predsjednik IDS-a Dalibor Paus.  

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI RADNIK / KUHINJSKA RADNICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / KUHARICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR / SOBARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/ICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA